Родинні схематози українського суддівства: як вкрасти у громади дитсадок

В цій ганебній історії найганебніше навіть не те, що ціла родина взяла участь у рейдерській схемі. Найбільш ганебно - що безчесний суддя продовжує роботу, а його викривач - її втратив

Інколи мені здається, що найкращим варіантом є визнання співучасниками в корупційних діяннях усього сімейства (дітей, племінників та тестів зі свахами) спійманого за руку чергового судді чи прокурора. Якщо копнути в будь-якому райсуді то таких "династій" сотні. Михайло Романюк - унікальний персонаж, модельного-типовий. Як пише проєкт Prosud та інші ЗМІ, його ім'я фігурує у справі про віджим у громади дитячого садка.

У 2018 році Громадська Рада доброчесності дала негативний висновок по цьому судді. У 2019 році під час оцінювання Романюка, один з членів ВККС, Андрій Козлов, виступив з особливою думкою щодо Романюка, і навіть написав пост у Facebook, де описав схему віджима дитсадка родиною Романюків. Виявляється, батько Михайла, Феодосій Романюк, згідно з декларацією судді, подарував сину 7,5 млн грн, причому не своїх, а взятих у борг у третьої особи. Потім дружина судді Олена Романюк позичила ГО "Місія добра" 7,2 млн грн. Через рік організація ліквідувалася, а як компенсацію за несплачений борг ГО передала родині судді дитячий садок 467 кв.м., який перебував у оренді організації.

...ВККС не звернула уваги на очевидні ознаки "схематозу" у цій угоді, хоча про це говорили розслідувачі, і дозволила Михайлу Романюку успішно пройти оцінювання та працювати далі. А Андрій Козлов, який якраз звернув увагу на явний "схематоз", був звільнений з ВККС

Проте, у 2019 році ВККС не звернула уваги на очевидні ознаки "схематозу" у цій угоді, хоча про це говорили розслідувачі, і дозволила Михайлу Романюку успішно пройти оцінювання та працювати далі. А Андрій Козлов, який якраз звернув увагу на явний "схематоз", був звільнений з ВККС. Схоже, і цього разу Романюку вдасться пройти переатестацію - враховуючи скандальне рішення Верховного суду, зробити це йому буде ще простіше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі