Держава вирішила економити на найбідніших. Причому - до 2028

Чи можна прожити на 2920 грн, офіційний прожитковий мінімум в Україні? Уряд вирішив, що так. Хоча от що цікаво: зарплата самого голови уряду лише за квітень - перевищила 96 тис грн. Чи потрібні тут коментарі?

Український уряд - не буде підвищувати зарплат, пенсій та соціальних виплат до 2027 року! Це вбивче рішення вже закріплено в Бюджетній декларації на 2025-2027 роки, ухваленій 28 червня, після погодження з МВФ.

Мінфін пропонує заморозити прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату і пенсію на рівні 2024 року до 2027 року включно. Якщо це станеться, мінімальна зарплата залишатиметься на рівні 8 000 гривень, прожитковий мінімум - 2920 гривень, а мінімальна пенсія 2361 гривень, на всі наступні три роки. І це - незважаючи на шалене зростання цін та інфляції.

Таке заморожування також означає, всі виплати не будуть переглядатися до кінця 2027 року

До прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати в Україні при'вязані соціальні виплати й допомога - тобто пенсії, допомога на дітей, із безробіття, малозабезпеченим сім'ям, а також виплати на утримання дітей під опікою і т.п. Таке заморожування також означає, всі виплати не будуть переглядатися до кінця 2027 року.

Причина такого рішення - економія бюджетних коштів. До речі, навіть одіозний голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, "убивця ФОП" Данило Гетьманцев вважає - ці урядові заходи економії є надто жорсткими.

Уряд у Бюджетній декларації фактично планує на три роки заморозити соціальні стандарти без заморозки цін і тарифів… Знову вирішення всіх проблем заплановано за рахунок найменш соціально захищеного населення, яке проживає в Україні

Таким чином, Уряд у Бюджетній декларації фактично планує на три роки заморозити соціальні стандарти без заморозки цін і тарифів… Знову вирішення всіх проблем заплановано за рахунок найменш соціально захищеного населення, яке проживає в Україні. Інших шляхів - урядовці чомусь не бачать…

Довідково. Бюджетна декларація - документ, який визначає основні напрями бюджетної політики на середньострокову перспективу. Вона включає прогноз економічного та соціального розвитку країни, а також планові бюджетні параметри. У цьому документі відображено як очікувані доходи та видатки державного бюджету, так і прогнози щодо основних макроекономічних показників.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі