Остання червона лінія? Китай розробив дрони, щоб бомбити Україну

Ще рік тому росіяни домовилися з китайцями про виробництво ударних БПЛА. Наразі в Україні їх не зафіксували, триває розробка шляхів постачання дронів до РФ. Що скаже міжнародна спільнота?

На телеканалі Bloomberg заявили*, що компанії КНР розробляють для росіян ударний безпілотник по типу іранського Shahed, який використовують для атак по Україні. Про це Bloomberg розповіли європейські чиновники, інформує The Moscow Times.

За їхніми словами, ще 2023 року російські компанії провели переговори з китайськими партнерами і запропонували створити копію іранського дрона-камікадзе. Китайські інженери розпочали випробування. Наразі китайський БПЛА проходить тестування перед відправкою у компонентах до Росії, зазначили співрозмовники агенції. При цьому вони уточнили, що китайські безпілотники ще не використовувалися в Україні.

Як зазначили європейські чиновники, Китай перетне "червону лінію", якщо надасть Росії безпілотники для ударів по Україні

На китайських оборонних сайтах вже є інформація про розробку в країні ударного безпілотника-камікадзе під назвою Sunflower 200, який зовні схожий на іранський безпілотник Shahed 136. Як зазначили європейські чиновники, Китай перетне "червону лінію", якщо надасть Росії безпілотники для ударів по Україні. За словами одного з джерел агентства, на даний момент Пекін розглядає дві можливості - відправляти готові дрони до Росії, чи постачати компоненти, з яких можна зібрати безпілотники на території РФ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі