Пишаємось! Наша розробка увійшла у світову скарбницю воєнних технологій

Українські морські дрони докорінно змінили уявлення світових військових фахівців про сучасну війну флотів. Завдяки чому?

Заступник командувача Об'єднаного командування сил НАТО у Норфолку (штат Вірджинія, США) контрадмірал Тімоті Генрі заявив, що успішний досвід України щодо знищення значної частини Чорноморського флоту РФ шляхом ефективного застосування морських дронів СБУ та інших технологій є предметом вивчення з боку країн НАТО.

Морські дрони як власна розробка команди Малюка повністю змінили ситуацію на Чорному морі на користь України. І змінили уявлення про сучасну морську війну - тепер її неможливо уявити без застосування морських дронів різних специфікацій.

Українська розробка стала визначальною для поточного історичного періоду воєн. Увійшла в базис тактичних і стратегічних рішень. Тож методику її застосування зараз вивчають провідні спецслужби, флоти і армії всього світу

Українська розробка стала визначальною для поточного історичного періоду воєн. Увійшла в базис тактичних і стратегічних рішень. Тож методику її застосування зараз вивчають провідні спецслужби, флоти і армії всього світу. СБУ створила, фактично, перший у світі повноцінний флот морських дронів. Максимально ефективно реалізувала раціональний підхід "нищити техніку ворога на десятки і сотні мільйонів технікою за десятки і сотні тисяч".

Сам підхід не те що старий, а древній - всі полководці (і флотоводці) в усі часи керувались саме ним, тільки з різним успіхом. Це якраз той принцип, що посунув розвиток порівняно недорогої стрілецької зброї в руках швидко і недорого навчених команд стрільців, які успішно знищили дуже дорого і довго готоване лицарство в шалено дорогому обладунку як клас.
Тобто, застосований СБУ принцип - стародавня класика, але реалізація - абсолютно інноваційна. "Ми робимо багато речей, які не робив ніхто у світі", - заявили нещодавно інженери-розробники СБУ в інтерв'ю американській The Wall Street Journal.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі