Як прибрати до рук 10 млрд на дорогах - "Велике крадівництво" триває?

Ані війна, ні розруха - не спинять учасників картелю, які прагнуть великих підрядів. В хід іде все: демпінг, змова... Безкарність породжує ще більші розкрадання

Сьоднішній день навчив мене трьох речей. По-перше. Ніколи різко не відпускай гілку шовковиці, бо хоч ти і пожер внизу, але вгорі ще повно, то матимеш розвал по футболці.
По-друге. В графіках відключень світла ДТЕК орієнтуйся на повністю білі зони, бо сірі доведуть до цугундера і будеш сидіть у дворі з велосипедом, бо тягнуть його на 13-й поверх... Краще ще поїсти шовковиці.

По-третє. Ніколи, чуєш, ніколи не думай, що картеліст буває колишнім. Колись Максим Шкіль розвалив картель з Олександром Бойком і прісними, бо йому було тісно в кублі однодумців. Але модус операнді залишився той самий. Сьогодні я повідомив, як йому в одні руки злили підряди на утримання вінницьких доріг на 10,5 млрд грн завдяки заточкам, які відсікали менші фірми. І додав, що на конкурентних торгах у Житомирі, де не було таких заточок, фірма Шкіля для перемоги була змушена знизити свої розцінки майже втричі у порівнянні з вінницькими.

...їх не покарали за "Велике будівництво". І вони залюбки відтворять картель вже на грошах Євросоюзу і США на "Великій відбудові"

І тут розчахнулись двері в пекло. Бізнесмен особисто розігнав і у мене в коментах, і у себе на сторінці історію про те, що у Житомирі він демпінгував, аби вибити з ринку конкурента. Я б на місці того конкурента акуратно поскрінив усе, що за сьогодні написав Шкіль і індустріальні ломи типу Мінюкової (реально не розумію, за що там платить. І весь цей гамуз потихеньку упакував би в антитрастове розслідування щодо дорожнього ринку. І я впевнений, що Шкіль, Бойко, Шумахер та інші так чи інакше додадуть йому барв. Бо їх не покарали за "Велике будівництво". І вони залюбки відтворять картель вже на грошах Євросоюзу і США на "Великій відбудові". Призначать Сиротинського головою "Укравтодору" і аж гай зашумить.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі