Великий саміт миру - велика мильна булька?

Пів року тривала підготовка до Глобального саміту миру у Швейцарії. Однак з плином часу коло питань до обговорення на події значно звузилося, а кількість країн - зменшилася. Чому?

Знову любов до красивих цифр та передчасних заяв дозволили президенту Зеленському сісти в калюжу. Обіцяв присутність більше 100 країн на саміті миру в Швейцарії, а за фактом...

Кількість країн і організацій, що підтвердили свою участь у мирному саміті у Швейцарії, знизилася з 93-х до 78-ми. Про це "Радіо Свобода" на умовах анонімності повідомило кілька дипломатів країн ЄС, знайомих із перебігом підготовки мирного саміту в Швейцарії. Загалом було розіслано близько 160 запрошень. Також "Радіо Свобода" повідомило, що співрозмовники видання не називали держави, що передумали брати участь у Саміті. Один із дипломатів не виключив, що цей список може поповнитися і країн буде ще менше.

...деякі країни відмовилися брати участь, не побачивши у Саміті реальнї можливості досягти результату, а можливість піаритися на цьому їх не зацікавила

Схоже, що деякі країни відмовилися брати участь, не побачивши у Саміті реальнї можливості досягти результату, а можливість піаритися на цьому їх не зацікавила. Хоча впевнений, що в Офісі президента скажуть, що це хтось винний. Впевнений і в тому, що були і ті, хто відмовився у участі через стосунки з Росією. Наприклад, Китай та Бразилія. Але від цього нам не легше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі