Трампісти пішли війною на всю судову систему США. А що Байден?

У США розгоряються неабиякі пристрасті довкола президентських судів. Після того, як Трампа визнали винним - його прибічники атакують всю систему правосуддя. Які їхні аргументи?

The New York Times: Колишній президент Дональд Трамп і його союзники-республіканці намагалися позбавити легітимності кримінальні розслідування його дій, заявивши, що демократи "озброїли" систему правосуддя. Ця претензія лише посилилася після того, як минулого місяця суд присяжних визнав пана Трампа винним у 34 злочинах у справі про приховування грошей.

...президент Байден не припинив розслідування Міністерства юстиції щодо свого власного сина. У вівторок суперечності загострилося, коли присяжні визнали Хантера Байдена винним у трьох злочинах

Просуваючи цей наратив, вони, як правило, ігнорували незручний факт: президент Байден не припинив розслідування Міністерства юстиції щодо свого власного сина. У вівторок суперечності загострилося, коли присяжні визнали Хантера Байдена винним у трьох злочинах. Вирок не задовольнив республіканців, які мінімізували результат і продовжували наполягати на тому, що демократи перетворили систему кримінального правосуддя на свій партійний інструмент.

Але під величезним політичним тиском 12 присяжних в обох справах, здається, серйозно поставилися до своєї роботи, зважуючи докази та виносячи обвинувальні вироки. Після винесення вердикту пан Байден висловив особисту підтримку своєму синові, але у заяві оголосив, що погоджується з результатами справи. Він також посилався на інтерв'ю ABC News минулого тижня, в якому він сказав, що не буде використовувати свої офіційні повноваження, щоб помилувати свого сина, якщо його засудять.

Але Каролайн Лівітт, речниця кампанії Трампа, заявила - суд над сином президента "був не більш, ніж відволіканням уваги" від того, що, як вона стверджувала без доказів, було "справжніми злочинами сім'ї Байден". Применшуючи результат, деякі республіканці також підкреслили, що містер Вайс майже уклав угоду про визнання провини з Хантером Байденом. Інші республіканці просто проігнорували вердикт Хантеру Байдену, відмовившись його коментувати.

...республіканські співробітники Юридичного комітету на чолі з паном Джорданом оголосили, що цього літа вони проведуть слухання щодо "недоліків" нью-йоркської справи проти пана Трампа

А республіканські співробітники Юридичного комітету на чолі з паном Джорданом оголосили, що цього літа вони проведуть слухання щодо "недоліків" нью-йоркської справи проти пана Трампа. Проте демократи скористалися нагодою, щоб відзначити, що Міністерство юстиції Байдена також висунуло кримінальні звинувачення проти членів президентської партії, зокрема сенатора Боба Менендеса, демократа від Нью-Джерсі, якого судять за звинуваченнями в корупції, і конгресмена Генрі Куельяра, демократа від Техасу, якого минулого місяця звинуватили у хабарництві та відмиванні грошей. При цьому жоден демократ, на відміну від республіканців, які атакують усю систему правосуддя, бо їм не подобається одна справа, ніде не говорять про "шахрайство" чи "суд кенгуру".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі