Нове підвищення податків: чергова спроба влади перерозподілити ринки?

Війна - час, коли кожен має затягнути пасок і працювати задля перемоги. Однак чому весь час правило рівності і справедливості для всіх - не працює?

Мережею несеться чергова зрада - Кабмін готує пропозиції щодо підвищення певних податків. Можна довго дискутувати, наскільки це варто чи не варто робити в умовах кризового стану економіки. Всі ті, хто виступають "за" і "проти", наводять гарні аргументи.

...доходить інформація, що дуже часто ці ініціативи призводять до того, що відбувається банальний перерозподіл ринку на користь тих чи інших гравців

Але, на мою думку, найбільший спротив у суспільстві ця ініціатива викликає не тому, що люди не хочуть платити податки, а тому, що вони на третій рік війни не відчувають справедливості у питанні ставлення держави до всіх гравців ринку. Ми постійно чуємо скандали довкола того, що хтось платить податки, а хтось продовжує працювати у сірій зоні. Ще гірше, коли доходить інформація, що дуже часто ці ініціативи призводять до того, що відбувається банальний перерозподіл ринку на користь тих чи інших гравців.

Так, наприклад, відбулось на ринку гравців, де за чутками, після заборони ігрового бізнесу "Фавбет" нібито почав відбирати частку гравців, які були у Пін-ап. І такі самі приклади є в аграрці та інших сферах. Тому для того, аби суспільство сприйняло все адекватно, треба вводити одні правила для всіх. Щонайменше - на період війни.

Тільки однакові правила для всіх дозволять нормально сприймати непопулярні рішення влади

Це стосується однакових ставок оподаткування без пільг та преференцій, заборона доступу до азартних ігор в Україні, покарання за рейдерство та незаконні судові рішення. Тільки однакові правила для всіх дозволять нормально сприймати непопулярні рішення влади. Сподіваюсь, так і буде, і однакові правила для всіх нарешті запрацюють.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі