Форум з відновлення України - чи нове "Велике крадівництво"?

Українська влада до останньої хвилини тримала інтригу щодо складу своєї делегації на "Ukraine Recovery Conference" в Берліні. З яких причин?

Нарешті оприлюднили порядок денний велетенської конференції "Ukraine Recovery Conference" в Берліні, де ми б мали розповідати західним бюргерам, як класно інвестувати у відбудову України. Як ви вже знаєте, Офіс президента перед цим заходом вигнав із міністерства інфраструктури Кубракова. Шмигаль особисто заборонив їхати на цей захід голові Держвідновлення Мустафі Найєму.

увесь символізм нашої фантастичної підготовки до спілкування з донорами про мільярди, ілюструє найперший пункт порядку денного на заході, що почнеться завтра вранці. Лише уявіть: менше, ніж за добу до початку заходу - у нас невідомий навіть голова делегації

Загалом увесь символізм нашої фантастичної підготовки до спілкування з донорами про мільярди, ілюструє найперший пункт порядку денного на заході, що почнеться завтра вранці. Лише уявіть: менше, ніж за добу до початку заходу - у нас невідомий навіть голова делегації! Шольц - є. Урсула - є. А у нас - "викинемо камінь-ножиці-бумага".

На жаль, це тупе банальне посміховисько. І всі розуміють, що воно пов'язане з тим, що Зеленський і Єрмак під час вторгнення втратили довіру до Кубракова як безвідмовного виконавця: почав здавати будівельних хабарників в НАБУ, придумувати якусь захисну нормативку від корупції. Тому мені було дуже цікаво, хто в нашій делегації буде на панелі, присвяченій грошам в інфраструктурі. Аж гульк! Олексій Кулеба в статусі "доповідача від імені президента України".

Прізвище цього заступника Єрмака вже вигулькувало у гонитві за крісло міністра з питань будівництва. І у нього є підстави претендувати на посаду, яка контролюватиме майбутні мільярди доларів на відбудову. По-перше, Кулеба до вторгнення працював в КМДА, і Кличко вже тоді казав, що Кулебу йому рекомендував особисто Єрмак. І коли Кличка заганяли у відставку пачкою справ ДБР і поліції, то департамент Кулеби був єдиним, який оминули обшуки.

...на цю панель взяли Віталія Кіма з Миколаївщини. Саме в його фортифікаційних кошторисах ціна деревини була завищена втричі порівняно з ринком, і це було рекордом серед усіх ОДА

Зараз Кулеба в Офісі президента має кабінет поруч із кабінетом Юрія Голика, незабутнього координатора "Великого будівництва". Також Кулеба від імені ОП курує будівництво фортифікацій, що здійснюють обладміністрації. І це ж треба, з усіх "губернаторів" на цю панель взяли Віталія Кіма з Миколаївщини. Саме в його фортифікаційних кошторисах ціна деревини була завищена втричі порівняно з ринком, і це було рекордом серед усіх ОДА.

Від мерів взяли Ігоря Терехова з Харкова. За чистим збігом (справді, я навіть не знав, що він буде на конференції), ми саме сьогодні опублікували історію про закупівлю його комунальниками дротів за ціною у півтора рази вищою, ніж ринкова. Не буду вас перевантажувати емоціями - це треш.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі