НАТО: по війні Україна стане цінною постачальницею воєнних технологій

Вже до липневого саміту НАТО обіцяє надати Україні розширений доступ до інформаційних баз щодо Росії та розробляє плани майбутньої повоєнної співпраці

Bloomberg: НАТО планує розширити співпрацю з Україною в галузі оборонних технологій, а також ділитися більшою кількістю розвідувальних даних про засоби електронної боротьби Росії, оскільки деякі члени НАТО знімають обмеження на здатність Києва вести війну. Конфлікт змусив Організацію Північноатлантичного договору виділити більше ресурсів на стримування кібербезпеки та відстеження російських військових технологій, заявив цього тижня помічник генерального секретаря Девід ван Віл.

"Українці впроваджують інновації з дуже високою швидкістю", - сказав він у вівторок у Кракові. "Але, звичайно, росіяни не дурні. Це означає, що інновації на полі бою не статичні. Це більше схоже на шахи". За словами ван Віла, угода, яка запроваджує нові рамки для обміну інформацією, включно з ланцюжками постачання дронів, буде завершена до липневого саміту Альянсу у Вашингтоні.

Однією з цілей програми є допомогти Україні стати значним постачальником технологій після закінчення війни

Однією з цілей програми є допомогти Україні стати значним постачальником технологій після закінчення війни. За словами ван Віла, НАТО також хоче відтворити швидке впровадження та розгортання технологій в Україні. Ван Віл виступив на першому Defence Innovators Forum - конференції, в якій взяли участь представники з 17 країн, включаючи Україну, Бельгію та США, а також десятки стартапів, що розробляють військове обладнання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі