Наші дрони спалили на Росії НПЗ Медведчука, а Путін сів у калюжу

Запрошувати журналістів західних медіа, щоб схилити їх на свій бік - і не підготуватися? Цілком у стилі Путіна. Що з того вийшло?

Добрі новини з Білгородської народної республіки. Українські безпілотники вночі підпалили там нафтобазу. Але на Ростовщині - ще цікавіше. Там "невідомі" дрони уразили Новошахтинський НПЗ - той самий, що належить зраднику-нардепу Віктору Медведчуку, хоча записаний на його дружину Оксану Марченко. І це в то самий час, коли пропагандистка Скабеєва заявила - Зеленський віддав наказ російські НПЗ не чіпати.

Тим часом російський диктатор вирішив, що варто вийти в люди і поспілкуватися, за словами його речника Пєскова, із "законодавцями інформаційної моди" за кордоном. Тобто - з іноземними журналістами. Щоби, знову ж за словами Пєскова, - західна авдиторія могла з перших рук краще зрозуміти самого Путіна і Росію. Але щось пішло не за планом, і замість дати чіткі інформаційні посили - кремлівський дідусь плутався у словах, розказував, як його 8 років хтось дурив, сипав одному йому зрозумілими жартами. А далі - у лайливій формі заявив, що Росія ніколи нікому не погрожувала.

Тобто - Путін ніколи не погрожував Польщі та країнам Балтії, а його генерал-депутат - ніколи не погрожував Нідерландам, називаючи їх жирною ціллю. Ну і звісно - про те, що Росія нікому не загрожує, свідчить напад на Грузію у 1990-х і в 2008, окупувала Чечню і Татарстан, напала на Україну. Де тут шукати імперських амбіцій? Їх немає. Словом, як завжди - Путін брехав. А потім перейшов до основної страви: попросив, щоб Україні припинили постачати західну зброю. Інакше - пригрозив асиметричною відповіддю з боку Росії. Ну і тим, що теж надасть далекобійну зброю країнам, які будуть цілити нею по наших західних союзниках, які нам допомагають.

Цікаво, як відреагують на ці закиди західні лідери? Чи здатні вони до таких самих кардинальних метаморфоз у світогляді, як спікер палати предиставників Майк Джонсон? Раніше він виступав за відмову надання Україні будь-якої зброї, а нині - агітує Білий дім за те, щоб зняти будь-які обмеження для України щодо використання американських озброєнь.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі