Чи вдасться Росії зірвати Олімпіаду в Парижі?

Напередодні Олімпійських ігор, що мають пройти в Парижі, Кремль запустив кампанію з метою залякати європейців можливими терористичними актами. Не пустили, от і казиться - чи таки щось планує?

Росія, якій заборонили брати участь в Олімпіаді 2024 через війну в Україні - розгорнула таємну кампанію впливу з метою дискредитувати Ігри та посіяти страх перед тероризмом, йдеться у новому звіті підрозділу Microsoft з аналізу загроз.

...російська кампанія випустила відеоролики, схожі на репортажі новин, в яких міститься інформація про погрози насильства на Паризьких іграх

У доповіді йдеться про "діяльних російських агентів впливу", які минулого літа почали займатися дискредитацією Олімпійських ігор 2024 року та президента Франції Еммануеля Макрона. Як виявила Microsoft, російська кампанія випустила відеоролики, схожі на репортажі новин, в яких міститься інформація про погрози насильства на Паризьких іграх. В одному відео, яке нібито було репортажем брюссельського ЗМІ Euronews, хибно стверджувалося, що парижани купують страховку майна в очікуванні актів терору. В іншому підробленому ролику новин, що зображав продукцію французької телекомпанії France 24, російська кампанія хибно стверджувала, що 24% куплених квитків на олімпійські заходи були повернуті через побоювання тероризму.

Microsoft стверджує, що Росія, як і Радянський Союз перед нею, має довгу історію нападок на Олімпійські ігри.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі