Росія та Китай мобілізували штучний інтелект для інформаційних диверсій

Так звана вісь зла застосовує технології ШІ для поширення дезінформації щодо війни Росії в Україні, операції в Газі та китайських дисидентів. На війні - всі засоби згодяться?

Мережі, пов'язані з Росією та Китаєм використовують інструменти OpenAI для поширення дезінформації, - повідомляє видання Financial Times. Компанія OpenAI виявила випадки використання своїх моделей штучного інтелекту (ШІ) для створення та поширення дезінформації пов'язаної з Росією, Китаєм, Іраном та Ізраїлем.

Можливості моделей ШІ OpenAI були використаними принаймні у п'яти операціях прихованого впливу для генерації тексту і зображень у великих обсягах

Можливості моделей ШІ OpenAI були використаними принаймні у п'яти операціях прихованого впливу для генерації тексту і зображень у великих обсягах, з меншою кількістю мовних помилок, ніж раніше, а також для генерації коментарів або відповідей на свої власні пости. "Контент був зосереджений на питаннях, вторгнення Росії в Україну, конфлікту в Газі, виборів в Індії, політики в Європі і США, а також критику китайського уряду з боку китайських дисидентів та іноземних урядів", - йдеться у повідомленні компанії.

Головний дослідник з питань розвідки та розслідувань OpenAI заявив, що використання моделей OpenAI не призвело до значного підвищення рівня залученості або охоплення в результаті кампаній.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі