Таємні плани запуску ЗАЕС в обхід України? Як МАГАТЕ підігрує Кремлю

Уже у грудні Росатом збирався перезапустити реактори Запорізької АЕС. Гендиректор МАГАТЕ дав Росії зрозуміти, що це можливо. Що ж завадило незаконним планам?

Дякую Шону Берні, представнику Greenpeace, за активну позицію у підтримці України. Спокійно жити МАГАТЕ вони не дають. І це добре, що у нас є такий потужний союзник в питаннях ЗАЕС.

...він також повідомив "Росатому", що для МАГАТЕ існує можливість працювати з Росією над створенням умов для перезапуску

"Росія планувала перезапустити реактори на ЗАЕС, можливо, вже в грудні цього року - а тепер голова "Росатома" каже, що наразі таких планів немає. Генеральний директор МАГАТЕ (Рафаель Гроссі, ред) надіслав повідомлення, що це неможливо. Але він також повідомив "Росатому", що для МАГАТЕ існує можливість працювати з Росією над створенням умов для перезапуску. МАГАТЕ не надало жодних пояснень щодо того, якими можуть бути ці умови.

Давати сигнал Росії, що існує можливість перезапуску, це безвідповідально. Під час повномасштабної війни та в умовах російської незаконної окупації не існує жодних можливих умов, за яких перезапуск реакторів на ЗАЕС був би прийнятним або законним. Перезапуск реакторів на Запорізькій АЕС, як і будь-які інші управлінські рішення щодо роботи станції, може приймати лише легітимний регулятор, яким є Україна", - заявив Шон Берні, фахівець з ядерної енергетики Greenpeace Центральної та Східної Європи (CEE)."

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі