Байдена таки дотисли - дозвіл бити по Росії неминучий

Джозеф Байден дозволить бити по території Росії. Але про це росіяни дізнаються лише після того, як американські бомби почнуть падати на їхні голови. Чим це закінчиться?

Видання The New York Times опублікувало довгоочікувану новину - президент США Джозеф Байден невдовзі перегляне рішення щодо заборони бити американською зброєю по суверенній території Росії. Поінформовані джерела видання свідчать - відповідний дозвіл неминучий. Імовірно, що таке рішення супроводжуватиметься багатьма обмеженнями: як то не бити по військових об'єктах в глибині країни, однак американську зброю можна буде застосовувати по позиціях російських військ на прикордонні, що створить для них серйозні проблеми із захопленням нових територій та ударами по наших мирних містах.

Вочевидь, вагомим аргументом для такого рішення Байдена стали абсолютно звірячі дії російських окупантів останніх кількох тижнів. Видання також підкреслює, що офіційно дозвіл американського президента ніколи оголошеним не буде. Просто якогось чудового дня росіяни усвідомлять нові реалії війни - побачивши американські бомби, що падають на їхні голови. Це також стане сигналом самопроголошеному президенту Росії Путіну, який нарешті усвідомить, що його зусилля щодо окупації нових території України та знищення її державності - так і залишаться марними. Тож попри його потуги підняти свій ВПК завдяки союзникам - Китаю та іншим - та наявність майже необмеженого мобілізаційного потенціалу, сам факт наявності у України потужного західного озброєння, здатного нищити російські позиції, унеможливить виконання завдань, які очільник Кремля поставив перед своїми збройними силами ще 2022 року.

Саме знищення російського військового потенціалу на суверенній території Росії - є прямим шляхом до закінчення війни. Не варто також забувати: зміна позиції США є сигналом для решти наших союзників. Мало того - якщо Байден дозволить, хай навіть із великими обмеженнями, бити по території держави-терористки, то лідери європейських країн, які постачають Україні зброю, можуть погодити удари по всіх воєнних об'єктах на російській території, без обмежень. Це теж може зіграти важливу роль у русі до завершення війни. Путін має зрозуміти, що жодне накопичення військово-технічного потенціалу не вбереже його від знищення на власній території.

Треба також усвідомлювати, що дозвіл застосування західної зброї є серйозною безпековою гарантією - це означає, що західні союзники вже не бояться Путіна так, як раніше. А значить, вступ України до НАТО вже не за горами. І вже Росія матиме боятися конфлікту із Північно-атлантичним блоком, а не навпаки. Це те, що дійсно може зробити нинішню війну останньою. І - програшною, як для самого диктатора, так і для його невиліковно хворого на шовінізм народу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі