27 мільярдів на фортифікації - майже не крали, слава Богу

Розкрадання на будівництві - золота жила українських корумпантів. Тому тішить, коли розслідування свідчать: крали насправді мало. Хто це був?

"Нашим грошам" вдалось одним оком подивитись на кошториси фортифікацій, яких на початку року замовили на 27 мільярдів. Скажу чесно, я боявся найгіршого - що буде наскрізна тема "всі платять за бетонні конструкції туєву хучу відкатів". Нам би Захід такого намахалова ніколи б не простив. Але пронесло - такого справді нема.

Я навіть дізнавався на ринку конвертаційних центрів котирування відсотка за обнал. Бо ж уряд різко заплатив десятки мільярдів, і якби була "програма", то фортифікатори б різко кинулись виводити гроші в кеш, і це б викликало ажіотажний попит на послугу, а відтак її надавач міг би ситуативно підняти процент (чисто закон економіки). Але джерело сказало, що ніякого ажіотажу нема, як було в районі 20%, так і є, тільки "ігорка і бюджет ледь-ледь дають потік, а взагалі - дуже блякло".

Пам'ятаєте скандальну деревину для харківських фортифікацій? Так це взагалі не корупція на тлі цін Віталія Кіма

Тому я з чистою совістю обрав заголовок, покликаний знизити градус зради в нашому суспільстві, і не дати рашистам можливості знову качнути своє іпсо: "Будівництво фортифікацій на 27 млрд: системного завищення цін будматеріалів немає, але є нюанси". Проте нюанси справді жирні! Пам'ятаєте скандальну деревину для харківських фортифікацій? Так це взагалі не корупція на тлі цін Віталія Кіма. Та й у Юрія Погуляйка місцями відзначились не по-дитячому.

Але це й хороша новина. Відзначились один-два замовники, а набагато більша решта - мають нормальні ціни. Значить українці у масі своїй - хороші люди без "корупції в ДНК". А рекордсмени - це винятки, які просто доводять правило. Я не жартую. Українці - хороші люди.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі