Позитивні прогнози: Україна має більше зброї, ніж у попередні 2,5 років

Навіть якщо наступного року США не виділять Україні фінансування - ми вистоїмо. Європейські партнери розробили досить дієві механізми допомоги

Схоже, що кризу з постачанням західної зброї ми пройшли у квітні-травні. Майже щодня з'являються новини зі значними пакетами чи проєктами європейських країн, маховик продовжує розкручуватися.

Проблеми дві:
- Угорщина блокує мільярди євро, виділені ЄС для фонду допомоги Україні,
- незрозуміло, чи буде проголосовано бюджет допомоги США Україні на 2025 рік.

Підозрюю, що Віктора Орбана рано чи пізно таки вмовлять, розмінявшись на якісь плюшки. А у США все залежить від результатів виборів (зокрема й у Конгрес). Чесно кажучи, на відміну від цього року, я не сподіваюся, що США знову виділять нам допомогу. Але я більш упевнений, ніж раніше, що нам вдасться впоратися і без неї.

Є два способи:
- Проєкт виділення 50 мільярдів доларів під заставу заморожених російських активів,
- Прямі закупівлі європейськими країнами зброї зі складів США (як Німеччина нещодавно купила для нас 3 Хаймарси).

7 місяців 2024 року, що залишилися і 2025 рік - незважаючи на наявність проблем, виглядають більш забезпеченими військовою допомогою, ніж попередні два з гаком роки. Головне - не напартачити на внутрішніх "фронтах"


Отже. 7 місяців 2024 року, що залишилися і 2025 рік - незважаючи на наявність проблем, виглядають більш забезпеченими військовою допомогою, ніж попередні два з лишком роки. Головне - не напартачити на внутрішніх "фронтах".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі