Роковини посадки літака з ФРН посеред Москви. Варто повторити?

37 років тому молодий німець зумів обійти всі системи ППО СРСР і посадити літак на Красній площі в Москві. Це показало ілюзорність міфу про непереможну радянську армію. Навіщо це згадувати?

До речі, 37 років тому, 28 травня 1987 року, молодий хлопець із ФРН Матіас Руст успішно приземлився на Великому Москворецькому мосту в Москві і накатом доїхав до собору Василія Блаженного. Вийшовши з літака, він ще годину роздавав автографи. І вже після цього був заарештоваийо. Руст провів у попередньому ув'язненні та в'язниці загалом 432 дні. А 3 серпня 1988 року він повернувся до ФРН після того, як його амністували.

Посадивши в центрі столиці СРСР свій маленький літак "сесна", він сів сам, але й посадив на п'яту точку всю розхвалену радянську військову систему, традиції якої продовжує РФ

Посадивши в центрі столиці СРСР свій маленький літак "сесна", він сів сам, але й посадив на п'яту точку всю хвалену радянську військову систему, традиції якої продовжує РФ. Одну з найбільш цитованих характеристик наслідків польоту Руста для радянських Збройних Сил дав американський фахівець із національної безпеки Вільям Одом: "Після прольоту Руста, в радянській армії були проведені радикальні зміни, порівняні з чистками у збройних силах, які влаштував Сталін у 1937 році". Було змінено практично все керівництво Міністерства оборони до командувачів військових округів включно.

Так, Міхаіл Сергійович тоді дуже розсердився. Його мало не схопив апоплексичний напад, після того, як він дізнався всі подробиці польоту Матіаса Руста, якому без особливих зусиль вдалося "зламати" систему ППО СРСР. Совки дуже не люблять згадувати цю історію. Хоча вона добре ілюструє СРСР, як колоса на глиняних ногах, який зрештою звалився. Рухнув Совок, звалиться і Рашка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі