Акції російського "Газпрому" з тріском обвалились

За одну годину торгів - капіталізація "Газпрому" впала на понад 1,5 млрд доларів. Найбільша корпорація РФ іде на дно?

Акції "Газпрому" обвалилися на Московській біржі у понеділок увечері після того, як стало відомо, що компанія не виплачуватиме дивіденди за підсумками роботи у 2023 році.

Капіталізація "Газпрому" трохи більше, ніж за годину, скоротилася на 144 млрд рублів, або майже $1,6 млрд. Платити дивіденди "Газпрому" де-факто нічим...

Котирування "Газпрому" просіли майже на 6% і падали до позначки 145,03 рубля - найнижчою з жовтня 2023 року. Капіталізація "Газпрому" трохи більше, ніж за годину, скоротилася на 144 млрд рублів, або майже $1,6 млрд. Платити дивіденди "Газпрому" де-факто нічим: минулий рік вперше за 25 років компанія завершила з чистим збитком, а його розмір - 629 млрд рублів - став рекордним за три десятиліття її історії.

Не маючи можливості продавати газ, "Газпром" був змушений заморожувати свердловини і за два роки втратив чверть видобутку, обсяг якого торік став мінімальним у його історії. Дивідендів у "Газпрому" не буде багато років, компанії не вистачає операційного грошового потоку, щоб покривати витрати на інвестиції, а боргове навантаження стрімко зростає.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі