Парад брехні й ганьби: як Путін перекроює історію під свої інтереси

Останніми роками на Росії День перемоги став вважатися навіть більшим святом, аніж Різдво чи Великдень, обростаючи дедалі більшою брехнею і міфами. Чому?

Війна на території України розпочалася не 22 червня 1941, як пишуть радянські підручники, а 1 вересня 1939-го. Коли війська нацистської Німеччини бомбили Львів, що перебував тоді у складі Польщі. Тоді загинули понад 80 людей, ще більше було поранених. Ударів зазнали також Луцьк, Івано-Франківськ, Ужгород. А вже 17 вересня - СРСР офіційно вступив у війну, щоби анексувати тодішні польські території. І перший парад перемоги тоді відбувся між військами СРСР та нацистської Німеччини на честь того, що вони разом загарбали і поділили Польщу.

Нинішній парад перемоги у Москві - ганебний нащадок того фашистського дійства. Хоча путінський режим уже майже офіційно прийнято називати рашизмом - це зібрне поняття із "фашизму", "нацизму" і "росіян". Цьогоріч путінський рейх виставив близько 9 тис особового складу і традиційно танк, Т-34. Вважається, що саме він став запорукою перемоги СРСР у Другій світовій. Однак росіяни у своєму привласенні перемоги забувають, що без допомоги західних союзників ці танки не змогли б їхати, адже частина комплектуючих постачалася із Заходу. Забувають також про надані союзниками американські "шермани". А ще - зброю, харчі та пальне за умовами ленд-лізу. Зараз ці самі країни за ленд-лізом допомогають Україні у її боротьбі проти російського нацизму.

Природа рашистському параду не сприяла - це була найхолодніша весна від 1945-го року. Сніг і 0 градусів тепла. були представлені новинки російського ВПК - наприклад, колісна техніка з промовистою назвою "Бумеранг". Щоправда, на конвейєр ця зброя поставлена бути не може - розробка надто сира. Російський диктатор, як завжди - відзначився феєричною брехнею. Він зокрема, заявив, що СРСР наодинці вів війну перші три роки. Хоча і Велика Британія, і Франція вступили у війну проти рейху ще 1939-го. 1940, до вторгнення Гітлера в СРСР - Британія вже зазнавала потужних бомбардувань з боку гітлерівців. Ще одна кричуща брехня Путіна - коли він назвав найближчим помічником і соратником СРСР у Другій світовій - Китай. Вочевидь, щоб сподобатися своєму новому другу Сі Цзиньпіну. Який, тим не менш - відкрито проігнорував цей парад ганьби, показово відвідавши Європу у ці дні. Зрештою, Путін у цей холодний день стояв в оточенні лідерів 9 країн: Білорусі, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану та Туркменістану, а також Лаосу, Куби та Гвінеї-Бісау. Це дійсно ті країни, які кували перемогу СРСР?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі