У Кремлі - війна! ФСБ пішло в наступ на міноборони?

Мільйонним хабарем у Кремлі нікого не здивуєш. Які справжні причини затримання "гламурного генерала" Тимура Іванова?

Гучне затримання цілого заступника міністра оборони Росії - отримало цікаве продовження. Тимур Іванов був давнім другом і справжнім "гаманцем" Сергія Шойгу. Спочатку він привів друга в столичну владу, а потім, 2016-го, призначив на найбільш хлібну посаду в міноборони - військогового будівництва і закупівель. Уже 2019 - Іванов входить до переліку найбагатших силовиків Росії за версією журналу Форбс. Зрозуміло, що з цих потужних фінансових потоків немало діставалося і самому Шойгу. Він занадто довго і надто самовпевнено почувався на вершині влади, надто мало прислухався до ФСБ, і це просто бісило Миколу Патрушева, колишнього директора цієї структури, нині - секретаря Радбезу Росії, котрий і зараз має дуже великий вплив на Путіна. Не виключено, що через Іванова федерали намагаються скинути самого Шойгу. Тим більше, що підстав - більш, ніж достатньо.

Тимуру Іванову дозволялося надто багато, порівняно з рештою генералітету: дружина живе за кордоном, маючи ізраїльське громадянство і провадить життя світської левиці. Син втік у Британію перед початком СВО, донька - у Франції. Він не соромився вирушати в розкішні поїздки на елітні курорти, жив у триповерховому "булгаківському" маєтку в центрі Москви і тримав активи в іноземних банках. Ідеальна ціль для вербовки. Тож найімовірніше - заступника Шойгу "замели" за підозрою у державній зраді. Звісно, публічно про цю причину ніхто говорити не буде. Держзрада - кидає тінь на все оточення Іванова, тобто того самого Шойгу та найближчих олігархів. Зрозуміло, що міністр оборони намагається достукатися до Путіна, покаятися і просити про помилування. Однак кремлівський карлик зачинився у бункері, і не дає Шойгу жодних шансів на перемовини.

Зараз Іванов перебуває в СІЗО, і одним із найправдоподібніших варіантів розвитку подій - це те, що затриманого там приберуть по-тихому. Або люди Шойгу, щоб не "злив" зайвої інформації, або люди Патрушева.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі