Російські дипломати: елітний спецпідрозділ СВО

Секретні документи свідчать: російські дипломати розгортають на Заході масштабну підривну кампанію проти "недружніх країн"

Кремль секретним документом дав доручення російським дипломатам розгорнути широкомасштабну підривну кампанію проти Заходу. Згідно з таємним документом Міністерства закордонних справ Росії, воно розробляло плани послаблення своїх західних супротивників, включаючи Сполучені Штати, і використання війни в Україні для створення світового порядку, вільного від того, що воно вважає американським домінуванням, повідомив The Washington Post.

Важливо створити механізм пошуку вразливих місць їхньої зовнішньої та внутрішньої політики з метою вироблення практичних кроків для послаблення опонентів Росії

У секретному додатку до російської офіційної - і публічної - "Концепції зовнішньої політики Російської Федерації" міністерство закликає до "наступальної інформаційної кампанії" та інших заходів, що охоплюють "військово-політичну, економічну та торговельну та інформаційно-психологічну сфери" проти "коаліція недружніх країн" на чолі зі США. "Нам потрібно продовжувати коригувати наш підхід до відносин з недружніми державами", - йдеться в документі 2023 року, який виданню The Washington Post надала європейська розвідка. "Важливо створити механізм пошуку вразливих місць їхньої зовнішньої та внутрішньої політики з метою вироблення практичних кроків для послаблення опонентів Росії".

Документ вперше надає офіційне підтвердження та кодифікацію того, що багато хто з московської еліти називає гібридною війною проти Заходу. Росія прагне підірвати підтримку України Заходом і порушити внутрішню політику Сполучених Штатів і європейських країн за допомогою пропагандистських кампаній, що підтримують ізоляціоністську та екстремістську політику, йдеться в документах Кремля, про які раніше писало WP. Він також прагне змінити геополітику, зближуючись з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю, намагаючись змінити поточний баланс сил у світі.

Результат спеціальної військової операції багато в чому визначить контури майбутнього світопорядку", - йдеться у документі. Дипломати розглядаються як ще один підрозділ російської армії у цій війні

"Результат спеціальної військової операції багато в чому визначить контури майбутнього світопорядку", - йдеться у документі. Дипломати розглядаються як ще один підрозділ російської армії у цій війні. Щоб досягти успіху у глобальній спецоперації, "на вирішення зазначених завдань мають бути переорієнтовані кадрові, фінансові та організаційні ресурси МЗС.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі