Не зліть Китай - а то не продасть порох

Європейські виробники снарядів не можуть наростити виробництво, адже воно прямо залежать від імпорту сировини з Китаю. Що робити?

Європа на 70% залежить від китайської бавовни для пороху й вибухівки, - Financial Times. Європейські оборонні підрядники попереджають, що залежність від китайської бавовни, яка використовується в поросі для боєприпасів, загрожує їхній здатності розширювати виробництво на тлі спроб підтримати перевантажену українську армію.

Провідні виробники озброєнь, в тому числі шведська Saab і німецька Rheinmetall, попередили, що Європа надмірно залежить від бавовняного ворсу з Китаю, на який припадає трохи менше половини світової торгівлі. Виконавчий директор Rheinmetall Армін Паппергер заявив FT, що Європа покладається на Китай, який постачає "понад 70 відсотків" бавовняного волокна. Також, існує величезний дефіцит нітроцелюлози, що спричиняє труднощі в інших галузях промисловості.

Компанії попередили, що буде важко швидко наростити виробництво вибухових речовин, будучи залежними від китайських джерел, і що існує небезпека, що Китай може обмежити експорт цього матеріалу...

Європейські лідери також наголосили на дефіциті пороху. За даними Центру міжнародної торгівлі, на Китай припадає майже половина світової торгівлі бавовняною целюлозою. Найбільшими імпортерами матеріалу є Німеччина, Швеція та Бельгія. Компанії попередили, що буде важко швидко наростити виробництво вибухових речовин, будучи залежними від китайських джерел, і що існує небезпека, що Китай може обмежити експорт цього матеріалу, якщо відносини погіршаться.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі