Хмари Гааги згущаються над Путіним

Трибунал міжнародного суду пообіцяв переслідувати кремлівського карлика до самої його смерті

Новою президенткою Міжнародного кримінальногоь суду в Гаазі обрали 67-ми річну японку Томоко Акане. Саме вона минулоріч підписала ордер на арешт Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової за звинуваченням у викраденні українських дітей. На новій посаді жінка пообіцяла переслідувати диктатора до самої смерті. "Помста неба повільна, але невідворотна", - прокоментувала вона свою позицію китайською приказкою. Наразі за злочини в Україні Путіну загрожує арешт у 124 країнах світу.

Тим часом на Росії - Путін пообіцяв мешканцям Білгорода відшкодувати усі збитки, завдані постійними обстрілами цієї території. Він подякував жителям за мужність і терпіння, хоча великого вибору люди не мають - евакуацію ніхто оголошувати не поспішає.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Україна перебуває наразі у великій небезпеці. Та союзники не дозволять Україні зазнати поразки, Остін повторив цю тезу тричі. Однак самі США поки дієвої допомоги надати не можуть. Найпотужнішу підтримку зараз демонструє Чехія, її президент Петер Павел знайшов чергову партію боєприпасів для наших ЗСУ. Туреччина тим часом збирається здавати компанії, які порушують антиросійські санкції, американцям. Раніше турки закривали очі на такі порушення, однак зараз ситуація змінилася: Вашингтон пообіцяв продати Анкарі сучасні винищувачі, і згоди було досягнуто.

Тим часом Україна завдала Росії чутливого економічного удару завдяки ударам по НПЗ. Фахівці попереджають - на ремонт та відновлення системи можуть піти місяці. Чому ж НПЗ стали такою легкою здобиччю? Бо ЗСУ зокрема застосовують і старі модернізовані радянські безпілотники ще з радянських часів, їх стандартні ППО на Росії - не помічають.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі