Найсмішніше та найскладніше: як іноземці розмовляють українською

В той час як деяким українцям все ще недостатньо причин перейти на українську, сотні людей з різних країн світу відкривають для себе красу солов'їної

Колін з Індонезії вчить українську мову, бо вона дає йому силу. Кітія з Австралії почувається добре, коли говорить українською. Генрі з Фінляндії каже, що вчити українську - це його особистий контрнаступ. Це лише троє з великої кількості іноземців, які почали вивчати нашу державну мову після повномасштабного вторгнення.

За даними популярної платформи вивчення мов "Дуолінго", у 2022 році, після російського вторгнення в Україну, понад 1,3 млн людей з усього світу почали вивчати українську мову. У звіті за 2023 рік високий рейтинг української мови залишається стабільним.

В той час як деяким українцям все ще недостатньо причин перейти на українську, сотні людей з різних країн світу відкривають для себе красу солов'їної. Ми поспілкувались з 14 іноземцями з 8 країн світу, які активно вивчають українську, і пропонуємо вам подивитися, наскільки вони у захваті від неї.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі