Ситуація в РФ визріває. Для вибуху потрібна одна умова

Нема суб'єкта - нема революції, і в Кремлі це добре розуміють

В Башкортостані спалахнули протести, і це почало надихати ряд наших блогерів та експертів. На жаль, безпідставно.

Башкіри є лідерами за протестним потенціалом в РФ. Декілька років назад вони організували масштабні екологічні протести на захист своїх символів пагорбів Куштау, які хотіли почати розкопувати на видобуток соди. Через екологічний протест сформувались ряд сильних організацій. Але з часом вони пересварилися між собою, хтось приєднався до влади, а хтось, як "Башкорт", пішов в політичну опозицію. Їх розбили і почали репресувати. Тому нові стихійні протести не створюють ніякої загрози Путіну.

Революції в РФ ніколи не відбуваються знизу

Я часто пояснюю базові речі про революції в РФ. Вони ніколи там не відбуваються знизу. Вони завжди відбуваються через розкол у владі, коли нові лідери опозиції - вчорашні члени влади. Ще рік назад я прогнозував політичне лідерство Пригожина або Кадирова. Останній здувся, а перший влаштував бунт, який налякав Путіна до усрачки. Кейс Пригожина доводить мою тезу про революції згори.

Ситуація в РФ визріває, але вибухне тільки тоді, коли з'явиться суб'єкт. Кремль це добре розуміє, тому зачищає будь-який натяк на лідерство та інакодумство. Нема суб'єкта - нема революції.

Причиною вибуху буде не проблема у війні, а стрімке погіршення соціально-економічного становища

Також потрібно розуміти, що причиною вибуху буде не проблема у війні, а стрімке погіршення соціально-економічного становища. І про це Путін теж знає, тому більшість своїх виступів присвячує внутрішнім питанням. Це означає, що він несе великі витрати не тільки на війну, а й на внутрішню стабілізацію, і таким чином все більше входить в пастку Радянського Союзу, коли рано чи пізно тягнути все не вийде. Тому, як я вже писав, санкції дуже важливі для цього.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі