Овації замість перемоги. Куди нас заведуть прості рішення президента

Поки президент і депутати грають у законодавчий пінг-понг, спливає час, а Кремль свої плани та дії на паузу не поставить

Читаю дописи народних депутатів України про те, що закон про мобілізацію, який подав уряд, не може бути підтриманий в такому вигляді. Раніше я вже казав, що голосів в залі за нього поки немає.

Одні нардепи пишуть, що уряд має відкликати свій законопроєкт і потім внести з усіма пропозиціями фракцій. Другі пишуть, що законопроєкт буде підтриманий, якщо його подасть сам президент і візьме на себе всю відповідальність (читай - негатив та падіння рейтингу) згідно закону України. Треті пропонують, щоби законопроєкт внесли Зеленський, Залужний та Умєров. А це взагалі дивно. Бо якщо у президента та Кабміну є право на законодавчу ініціативу, то у головкома його немає. І нардепи це повинні знати.

Вся ця ситуація сталася через любов до простих рішень найвеличнішого політичного лідера сучасності по версії Андрія Єрмака, який просто звільнив всіх військкомів

Але вся ця ситуація сталася через любов до простих рішень нашого найвеличнішого політичного лідера сучасності по версії Андрія Єрмака, який просто звільнив всіх військкомів і зірвав мобілізацію в Україні. А зараз нардепи бачать, як президент намагається дистанціюватися від будь-яких питань мобілізації, щоб не втрачати рейтинги, і не хочуть їсти це несмачне "їдло" самотужки. Тож вони почали грати в "захист інтересів виборців". Але питання в тому, що це не гра, а на кону інтереси та безпека країни. І поки президент і депутати грають у законодавчій пінг-понг, то спливає час, а Кремль свої плани та дії на паузу не поставить. І це треба всім розуміюти.

Всі повинні думати лише про інтереси України, а не про свої рейтинги. Без цього проблема не вирішиться

І все це сталося тому, що Зеленський і далі орієнтується на рейтинги та овації публіки, а також схильний до простих рішень. Все це не лише впливає на ситуацію, а ще й прораховується в Москві при плануванні своїх ІПСО. Тож, маємо проблему. Але вирішувати її треба сьогодні. Завтра може бути запізно.

Яке рішення? Президент повинен внести адекватний законопроєкт про мобілізацію не лише з обов'язками громадян, а ще й з гарантіями від держави. А нардепи за нього повинні проголосувати. І всі повинні думати лише про інтереси України, а не про свої рейтинги. Без цього проблема не вирішиться.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі