Без шмарклів і сліз. Залужний дав потужну відповідь

На відміну від Випоняликого, Залужний говорив конкретно. І конкретно показував, де чия компетенція

Вчора було внесено в Раду закон про нові правила мобілізації.

З огляду на резонансність питання, Офіс президента дав темник "слугам": максимально шифруватися, в дебати не лізти і всі питання переадресовувати військовим і Залужному. "Нєвінаватая я. Це всьо військові творять (це якщо вам щось в законі не подобається). А ми - маладци, Зеленський найвеличніший геній (це якщо вам щось у законі до душі)".

Що тут скажу. Валерій Федорович сказав дуже конкретні речі:

1. Вибачився за помилку. І це мені прямо було аж дуже-дуже. Тому що було це на тлі вічної і вже задовбавшої непогрішимості Випоняликого.

Залужний сказав, що він, як і багато хто, думав, що величезні втрати росіян остаточно демотивують воювати не лише армію, а і керівництво РФ. Помилився

Залужний сказав, що він, як і багато хто, думав, що величезні втрати росіян остаточно демотивують воювати не лише армію, а і керівництво РФ. Помилився.

Вийшло, як завжди в історії: росіяни воюють за жуковським принципом "солдат нє жалєть - баби нових нарожают", а російське суспільство виховане на пісні: "І толька нам нужна адна пабєда, адна на всєх ми за ценой нє пастаім".

З цим потрібно рахуватися. Для ворога мобілізаційний ресурс - не проблема. А їх майже вчетверо більше нас. Це треба враховувати.

2. Західним союзникам дуже чітко вказано, що нинішня війна - це війна сучасних технологій, що змінюються щоденно на полі бою. І перемога - це завчасне реагування на оперативно-тактичні виклики. І Захід наче усе розуміє і готовий співпрацювати.

3. Про демобілізацію строковиків: Генштаб за те, щоб їх відпустити, а там згідно закону. Ну і ми ж дорослі: хто хотів воювати - вже давно підписав контракт.

Решта прес-конференції - це була безкінечна відповідь на одне питання: де закінчуються повноваження Міноборони і починаються повноваження ЗСУ

А решта прес-конференції - це була безкінечна відповідь на власне одне питання: де закінчуються повноваження Міноборони і Кабміна і де починаються повноваження ЗСУ і Залужного.

Журналісти на брифінгу задавали питання по типу: "А як ви будете надсилати повістки у Дії?"

Залужний: "Дякую за питання, але це компетенція Центральних органів влади. Вони нам поставляють рекрутів - ми навчаємо і воюємо".

"А як ви будете ловити ухилянтів за кордоном?"

"Дякую, але це питання до МО і уряду (от президента він ще не чіпав, жаль). Вони поставляють рекрутів, ми навчаємо і воюємо".

"А як ви будете то, а як ето, а як переето?"

"Дякую, але це не наші компетенції. Ми навчаємо і воюємо. Ми не втручаємось в компетенції тилу".

Те саме Залужному довелося пояснювати і стосовно перемоги, наступу, оборони:

- війна великою мірою залежить від дій ворога. Ми будемо реагувати. У нас є кілька альтернативних планів на усі можливі ситуації.

- ми триматимемо наші території доти, доки в цьому є доцільність. Але пріоритет - життя воїнів. Тому ми відходимо з руїн. А потім відвоюємо це назад.

Залужний загалом сподобався. Він, на відміну від Випоняликого, говорив конкретно. І конкретно показував - де чия компетенція. Щоб не валили з хворої голови на здорову.

Єдине, чого не вистачає Залужному - це експресії і емоцій. Він військовий і виглядав дуже спокійно - без істерик "слуг" і Випоняликого.

Піпл звик до соплів і сліз. Піплу складно

Воно, звичайно, піплу від спокою головкома спокійніше.

Але ж піпл звик до соплів і сліз. Піплу складно.

А мені емоції вже піднабридли. Мені зайшло.

Я би, щоправда, задав ще одне питання, але про це пізніше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі