Ізраїль допустив багато помилок. Якими будуть наслідки?

Я вважаю, що однією з найбільших проблем ізраїльтян зараз є Нетаньягу

Найголовніше щодо арабо-ізраїльської війни.

1. Більшість з того, що я говорив кілька тижнів назад, справдилось. Ізраїль взяв паузу щодо наземної операції, проте так і не виграв в інформаційній війні. Гуманітарна криза в Газі – найбільший інформаційний удар по Ізраїлю. Події в Туреччині, Дагестані, Німеччині і по всьому світу показують, що ХАМАС, попри свої злочини і акт агресії проти ізраїльтян, досяг небаченої підтримки. Зрештою, голосування в ООН показало, наскільки США та Ізраїль мають слабку глобальну підтримку.

2. Активізація мусульман по всьому світу ставить під питання перспективи наземної операції і шанси Ізраїлю у війні. Очевидно, що із знищенням ХАМАС нічого не припиниться. Мусульманська мобілізація актуалізує колосальний ресурс, який буде залучений старими або навіть новими терористичними угрупуваннями в подальшому протистоянні.

Поведінка Росії, Китаю, Ірану, а тепер і Туреччини щодо Ізраїлю ставить питання про перегляд відносин на глобальному рівні між Заходом та іншими

3. Поведінка Росії, Китаю, Ірану, а тепер і Туреччини щодо Ізраїлю ставить питання про перегляд відносин на глобальному рівні між Заходом та іншими. Та й взагалі ставить питання про межі Заходу. Ці відносини в першу чергу мають бути переглянуті на економічному рівні.

Мої думки, що варто зробити Ізраїлю в ситуації, яка склалась. Отже, я був правий в тому, що вся ця ситуація буде затягуватись на довго, і ніяких блискавичних операцій не вийде. Найважливіше – це відіграти ситуацію в інформаційному плані. І тут необхідно розділити гуманітарну кризу та знищення терористів. Так, зрозуміло, що терористи прикриваються мирними людьми. Однак спровокована масовими бомбардуваннями, відключенням світла і води криза налаштовує проти Ізраїлю весь світ. Тому політика надання гуманітарної допомоги невинним палестинцям має вгамувати світову істерію мусульман і прихильників прав людини.

Варто відмовитись від повної окупації сектору Гази, натомість проводити локальні окупації, знищувати терористів і виходити

Разом з тим, на мою думку, необхідно проводити точкові операції по знищенню терористів. Без поспіху. Варто відмовитись від повної окупації сектору Гази, натомість проводити локальні окупації, знищувати терористів і виходити. Так, це займе багато часу. Але вся ця війна вже й так займе його багато, а якщо діяти грубо – то ще й можна програти.

А взагалі я вважаю, що однією з найбільших проблем ізраїльтян зараз є Нетаньягу. Він мав би передати керівництво військовим кабінетом – військовим, посипати голову попелом і звалити. Кількість помилок, допущених ним до і після атаки терористів, просто вражаюча. І відповісти йому доведеться рано чи пізно, не зважаючи на його політичний геній.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі