Втома чи звикання? У нас немає вибору в цій війні

Маємо воювати до перемоги, оскільки вже заплатили велику ціну, і поразка знецінить нашу жертву

Західні друзі постійно питають, чи втомились ми від війни. І от я задумався про це. Що означає "втома від війни"? Мабуть, втома від війни – це коли ти читаєш чи дивишся новини про якусь далеку війну, втомлюєшся і вимикаєш. Наприклад, у нас, в українців, могла би бути втома від війни в Сирії. Але чи може бути в нас втома від нашої війни?

І я завжди відповідаю, що у нас немає варіанту втомитись. Так, нам всім це нереально набридло, але ми не можемо переключити канал чи поїхати в інше місце. Зрештою, я зловив себе на думці, що часто чую "за***ло все це", але не чую "знаєш, я втомився і піду геть, зміню сферу діяльності" тощо. Бо нам немає куди йти.

Я бачу не втому, а бачу звикання до війни. Щодня ми рутинно читаємо про десятки загиблих, чекаємо на нічний звіт ППО. Діти ходять в школи з бомбосховищами

Натомість я бачу не втому, а бачу звикання до війни. Щодня ми рутинно читаємо про десятки загиблих наших воїнів і мирних мешканців, чекаємо на нічний звіт ППО. Діти ходять в школи з бомбосховищами. Всі намагаються встигнути доїхати до комендантської години. На вихідні люди гуляють в парках і ресторанах. Торгові центри відновили свою роботу, кінотеатри і театри наповнюються. Спокійно, без істерики готуємося до чергової тяжкої зими, купляюючи генератори, акумулятори тощо.

Військові почали йти у повноцінні відпустки, відвідуючи свої родини за кордоном.

Ми не втомлюємося, ми звикаємо. В цьому немає нічого поганого. У нас немає вибору в цій війні. Ми маємо воювати до перемоги, оскільки вже заплатили велику ціну, і поразка знецінить нашу жертву.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі