Це найбільша загроза нашій перемозі

Підміна системних рішень точковими і безглуздими призводить до того, що ми починаємо програвати на стратегічному рівні

Військовим вернули 30 тис. грн. На думку згадується вульгарний анекдот про двох ковбоїв і "безкоштовно лайна поїсти". Я від самого початку писав, що рішення відміняти цю доплату було неправильним. Але що важливіше, що до цих всіх скандалів з барабанами в укриттях і стадіонах по 200 млн грн я написав, що кошти на доплати треба взяти, переглянувши бюджети всіх рівнів.

Але ж ні. Коротко, як виглядає управління в нашій країні:

1. Відмінили 30 тис. грн доплати військовослужбовцям через брак коштів.

2. З'їли лайна на необгрунтованих тратах на стадіони, серіали, барабани.

3. Вернули доплату 30 тис. грн.

Рішення не в тому, щоб повернути доплату. Рішення – це військова економіка

Кожен, звісно, зробить собі висновок про кадрову політику і рівень професійності окремих урядовців. Але, і це просто жесть, рішення не в тому, щоб повернути доплату.

Рішення – це військова економіка! Це перегляд всіх бюджетів з фокусом на війну! Це переведення оборонних підприємств на 24/7. Це визначення спеціальних статей бюджету, спрямованих на отримання переваги на фронті, як, наприклад, закупівля ударних дронів – і спрямування туди додаткових ресурсів.

Цей хаос, непрофесійність і метання – найбільша загроза нашій перемозі. Підміна системних рішень точковими і безглуздими призводить до того, що ми починаємо програвати на стратегічному рівні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі