Росія направляє в Україну новий батальйон убивць

За даними ISW, у цьому батальйоні разом з громадянами Вірменії знаходяться етнічні вірмени з окупованої РФ Абхазії

Американський інститут вивчення війни (Institute for the Study of War; ISW) у новому звіті про оцінку російської наступальної кампанії зазначив, що Росія направляє в Україну нещодавно сформований вірменський добровольчий батальйон. "В інтернеті поширені фотографії добровольчого батальйону "Арбат", який брав участь у церемонії проводжання у вірменському соборі у Москві 2 липня. Передбачається, що в цьому батальйоні поряд з громадянами Вірменії знаходяться етнічні вірмени з окупованої Абхазії РФ", – йдеться у звіті ISW. Відтак, громадяни Вірменії та вірмени з Абхазії збираються вбивати українців на українській землі. Хто їм у цьому допомагає?

Нікол Пашинян вважає, що у разі програшу Росії в Україні "на Вірменію чекає втрата незалежності"

По-перше, це керівництво Вірменії. Нагадаю, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян цього року був присутній на святкуванні перемоги в Москві. Коли Україна назвала цей вчинок "аморальним і недружнім", Пашинян заявив на засіданні своєї партії, що ухвалив правильне рішення, яке випливає з життєвих інтересів Вірменії. Він нагадав, що Вірменія отримує газ із Росії, яка є стратегічним партнером Єревана. Пашинян також сказав, що його відмова від участі в параді в Москві "була б небезпечною авантюрою". Більше того, Пашинян заявив однопартійцям, що у разі програшу Росії в Україні "на Вірменію чекає втрата незалежності".

Проте незалежність Вірменії і без того дуже умовна. І справа не тільки в наявності російської військової бази в Гюмрі, а й у тому, що російська сторона охороняє вірмено-турецький та вірмено-іранський кордони. Підсумовуючи все це, приходимо до висновку, що відправлення громадян РА на війну проти України не могло мати місце без згоди Пашиняна.

В Україні чудово бачать, наскільки печерною є антиукраїнська позиція таких кремлівських пропагандистів вірменського походження, як Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян, Роман Бабаян та Семен Багдасаров

По-друге, активну антиукраїнську діяльність веде й вірменська діаспора Росії. В Україні чудово бачать, наскільки печерною є антиукраїнська позиція таких кремлівських пропагандистів вірменського походження, як Маргарита Сімоньян, Тигран Кеосаян, Роман Бабаян та Семен Багдасаров. Але є ще й голова Спілки вірмен Росії Ара Абрам'ян. Він менш відомий українській громадськості, але є слухняним виконавцем будь-яких наказів із Кремля. І він завжди займав антиукраїнську позицію, виправдовуючи війну проти України, розв'язану РФ. По ньому, як-то кажуть, плаче санкційна база "Миротворця". Там, до речі, вже є ім'я вірмено-російського олігарха Рубена Варданяна. Уряд України запровадив санкції щодо нього ще у жовтні 2022 року. Колишній полковник ГРУ Ігор Стрєлков (Гіркін), який керував у 2014 році диверсійними операціями на Донбасі, зробив дуже цікаве зізнання про минуле Варданяна. Він повідомив, що Варданян є одним із спонсорів колишнього голови так званої "ДНР", а нині депутата держдуми Росії Олександра Бородая – одного з українських колабораціоністів, відповідальних за розпалювання сепаратизму на Донбасі та анексію Криму у 2014 році. Тому не виключено, що Варданян причетний до створення вірменського добровольчого батальйону "Арбат", який благословляється вірменською церквою в Москві на вбивство українців. Про те, що церква, беручи участь у такій ганебній акції, дала згоду на злочини проти України, навіть казати буде зайвим. Залишається лише сподіватися, що всі ці факти запам'ятає керівництво України та українська громадськість.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі