Захід вже не кине нас напризволяще. І ось чому

Завдяки нам західний світ знайшов своє місце в моральній системі координат

Колись в 2008 році я стажувався в Європарламенті. Це був пік розчарувань в "помаранчевій" владі, й на зустрічах з євродепутатами я слухав, як ми все прос*али, а Росія молодець. Володимир Путін тоді вбачався надійним і стабільним партнером, всі навколо вважали, що це добре для безпеки та справ, і заливали мільярди в Рашку. Тоді ж, у 2008 році, Україні відмовили у перспективі членства в НАТО. Безсумнівно, це була подія, яка зіграла найгіршу роль для безпеки в Європі та стала причиною цієї жахливої війни. Я тоді був шокований і питав в євродепутатів, де ті європейські цінності, про які ви кругом говорите? Мені розповідали про реал політік, мовляв, треба опуститись на землю і робити домашню роботу.

Ні, нам не дадуть членство на самміті у Вільнюсі в липні. Але ми й не почуємо більше ніяких "давайте Мінськ" і "з Путіним треба домовлятись"

А вчора Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію, в якій визнала злочини Росії проти України геноцидом, а режим в РФ – рашизмом. Захід віднайшов свій моральний компас – бути за Україну правильно. Ми не чуємо більше ніяких "давайте Мінськ", "з Путіним треба домовлятись". І цінність цієї резолюції в тому, щоб ми про це і не почули більше. Ні, нам не дадуть членство на самміті у Вільнюсі в липні. Але завдяки нам Захід знайшов своє місце в моральній системі координат і вже не кине нас на призволяще.

Як колись в 1943 році в Тегерані було ухвалене рішення про повний розгром фашизму і майбутній поділ Німеччини, так вчора було ще раз підтверджене рішення про війну до повного розгрому рашизму.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі