Стає все цікавіше. Пригожин позбавляється "старої гвардії"

Призначення Мізинцева свідчить про процеси, які відбуваються всередині ПВК "Вагнера"

У керівництві приватної військової компанії "Вагнера" стався серйозний внутрішній конфлікт. Євген Пригожин, який до цього постійно заявляв про конфлікт між ПВК і міністерством оборони РФ та скаржився на нестачу снарядів, призначив першим своїм заступником замість Уткіна генерала Михайла Мізинцева, який у міністерстві оборони відповідав... саме за матеріально-технічне забезпечення.

Тобто на посаду заступника ПВК призначають саме ту людину, яка б мала нести відповідальність за масову загибель членів ПВК

Тобто на посаду призначають саме ту людину, яка б мала нести відповідальність за так званий снарядний голод і масову загибель членів ПВК. Раніше власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин оприлюднив у мережі фотографії втрати російських найманців, які нібито загинули через те, що російська армія не дає "вагнерівцям" снарядів.

Таким чином, призначення Мізинцева свідчить про процеси, які відбуваються всередині самої ПВК. А саме – конфлікт Пригожина зі старою елітою компанії. Адже саме Уткін стояв біля витоків створення ПВК і саме з його легкої руки організація отримала назву "Група Вагнера".

Примітно, що генерал-полковник Мізинцев вважається "улюбленцем Путіна". Нагадаю, з 2014 року він займав крісло директора національного центру управління обороною РФ. У 2017-му отримав посаду генерал-полковника. У вересні 2022-го його призначили на посаду заступника міністра оборони Росії, який відповідає за матеріально-технічне забезпечення збройних сил РФ.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі