Війна, податки та квіти у вазончиках. Коли до влади нарешті дійде?

Здається, наша держава взагалі не збирається переходити на військові рейки

Вчора уся стрічка була в емоціях через нічну роботу наших військових. Але невдовзі це мине, й стрічка знов складатиметься мінімум з третини некрологів та ще третини постів із закликами про збори та донати.

Останнім часом запитів дійсно багато. Шини (різні та багато), маскувальні сітки, зварювальний апарат та пальне, пальне, пальне (для медиків, аеророзвідників, волонтерів). Це тільки те, що пройшло через нас за останній тиждень. Іноді ти витрачаєш на це майже увесь свій день. Ліміти для перерахувань по карті закінчуються до 10 числа…

Але що ми бачимо у тому ж Києві, так би мовити, під куполом ППО?

На проспекті Бажана (яким зараз здебільшого рухаються вантажівки через перекритий Південний міст) комунальники чіпляють вазончики з квіточками. На районі побудували "автомобільну" клумбу. На Подолі встановлюють нові бордюри. А на Оболоні будують "глистообразний" пішохідний міст та величезний паркінг.

Про аналогічні роботи повідомляють друзі та знайомі з інших регіонів.

У мене питання: це дійсно сьогодні необхідно? Ми без цього не проживемо?

Люди стягуються останніми грошима на армію, а місцева влада витрачає мільярди на якусь популістську пургу

Люди стягуються останніми грошима на армію, а місцева влада витрачає мільярди на якусь популістську пургу.

Рве дах і від популізму нагорі. Ми говоримо про те, що потрібно змінити принцип оподаткування пального, щоб більше збирати у бюджет та запобігти зростанню цін. З депутатських кіл чуємо: це токсичне непопулярне питання, народні обранці не хочуть цього торкатись, це іміджеві ризики. Мовляв, ми ще минулого року заклали повернення до "довоєнних" податків, нащо це питання взагалі чіпати? Так не зберете ви той 20-відсотковий ПДВ, піде він у кишені ділків через схематоз, перегляньте ставки акцизів, які ви вмієте збирати! Ні, політично це ризиковано…

Отже, спочатку не хочемо та не можемо зібрати податки, а те, що таки зібрали, витрачаємо на якусь фігню замість збільшення фінансування армії.

Держава взагалі збирається переходити на військові рейки?

Чи через гарну роботу ППО у Києві та збиття "Кинджалів" тепер взагалі можна на все забити?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі