Попри 200-річний нейтралітет: Швейцарія готова діяти

Для них наша перемога вже беззаперечна

Ще одна дуже важлива новина, яку ви могли пропустити: в Швейцарії розпочали процес зняття обмежень на постачання Україні зброї. Профільні комітети парламенту підтримали таку ініціативу, тепер чекаємо голосування влітку.

Що особливого в цій новині? Самі по собі швейцарці нам передавати навряд чи щось будуть, але в дуже великій кількості європейського озброєння присутні швейцарські елементи, і вони забороняли передавати це Україні. Зокрема, боєприпаси до "Гепардів" та ПЗРК.

Кожен хоче лаври особливого внеску в нашу перемогу

Але найважливіше інше: чому вони можуть піти на такий крок, який підважує 200-річний нейтралітет? Це не страждання нашого народу і злочини росіян, про які їм добре відомо, але вони зберегли свою позицію. Найважливіший аргумент – ми однозначно переможемо, і швейцарці не хочуть бути в компанії Угорщини, серед країн, які цьому не сприяли. Тобто для них наша перемога вже беззаперечна.

І це ж причина, чому інші європейські країни стали змагатись і пакетах військової допомоги. Кожен хоче лаври особливого внеску в нашу перемогу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі