Сусідня нація – хвора. Чотири висновки після фільму "Навальний"

Ця стрічка ще раз показує, що Росія – держава-терорист

Перед тим як відписатися по оскароносному фільму "Навальний", я чесно його подивився. Скажу відверто: у мене було упередження. Адже дійсно – ми тут воюємо, у нас безліч шокуючих документалок, а "Оскара" дають "хорошим русским".

Але у фільмі багато Христо Гроздєва. А він мій улюблений експерт, від якого просто тягне неупередженістю. Тому постараюся дати хоч і суб'єктивний, але мінімально – висновок.

По-перше, фільм цікавий. Особливо вразив момент, коли сам Навальний дзвонить професору-хіміку – і той здає усі явки і паролі. Разводня ФСБшників на рівному місці. Клас.

На Росії навіть після перегляду цього фільму більшість людей залишаться вірними путінцами

По-друге, на Росії все одно більшість людей залишаться вірними путінцами навіть після перегляду. Чому? Тому що паралелепіпед. Росія-матушка – навіть якщо вона явна вбивця – вона матушка. А матушку любіть паложено.

По-третє, фільм вигідний нам. Бо ще раз показує, що кремлівський режим – держава-терорист. З усіма наслідками.

Четверте: але водночас фільм і невигідний нам. Бо всьому світові показує, що є "хорошие русские", навіть якщо вони українського походження. І заставляє вірити в цю ілюзію.

За законами комунікації, ніколи не можна узагальнювати, бо всі узагальнення неправдиві. Але! Узагальнення демонструють тенденцію. І вона показує: сусідня нація хвора.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі