Китайський план – мутна вода, але дещо цікаве таки є

Стисло про те, що пропонують китайці

Китай опублікував мирний план. Не буду передавати ці 12 пунктів мутної води, суть яких – компіляція всього, що вони говорили цілий рік. Нижче стисло основне.

1. Почати переговори негайно. Тобто Китай підігрує Росії в тому, щоб почати переговори без виведення військ і таким чином спробувати заморозити вже захоплені їх території. Це важливий сигнал, що насправді Росія хотіла б залишитись хоча б з тим, що вдалось захопити. Тобто вони самі не вірять в можливість захопити більше.

2. Військові блоки – ні-ні-ні. Китай заявляє, що військові блоки це погано, а їх розширення загрожує безпеці. Фактично, знову підігрує Росії в її первинних вимогах не допустити розширення НАТО.

Заклики Китаю дотримуватись ядерної безпеки на АЕС і не поглиблювати конфлікт до ядерної зброї – сигнал Росії, що це червона лінія

3. Ядерна безпека дуже важлива. Це, можливо, єдине цінне для нас в цьому плані. Заклики Китаю дотримуватись ядерної безпеки на АЕС і не поглиблювати конфлікт до ядерної зброї – це сигнал Росії, що для нього це червона лінія.

4. Односторонні санкції – це погано. Пункт, який стосується тільки самого Китаю, оскільки він побоюється санкцій щодо себе.

Грубо кажучи це все, що є цікавого в цьому плані.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі