Маю два прогнози щодо того, коли закінчиться війна

Початок літа чи середина осені – все вирішить наш контрнаступ

По наступу я вже писав. Коротко: "великий наступ" почався орієнтовно на початку лютого. Спочатку їм треба знайти слабкі місця в нашій обороні, що вони вже і роблять другий тиждень. Про те, що має місце наступ, свідчить цифра по 1000 вбитих орків на добу. А про те, наскільки він успішний, – погром під Вугледаром.

Втім, не варто недооцінювати ситуацію. В прикордонних областях з Україною окупанти розгортають табори "чмобіків". І народу там тьма. Але не треба і переоцінювати – народу тьма, техніки катма.

Я думаю, що не треба бути стратегом, щоб розуміти, що без техніки не може бути ніяких великих наступів. Бо піші війська можуть тільки повзти. Загалом, в резерві росіян чимало совкової техніки, але шанси її розконсервувати в великих масштабах – мізерні. Минулого року російський оборонпром зміг розконсервувати 250 танків. І хоча ця техніка є зброєю і може вбивати, вона глибоко застаріла. Це стосується засобів зв'язку, точності, швидкості тощо. В той час як рівень нашого озброєння підвищується до найсучасніших зразків, рівень російського падає до рівня Другої світової. На щастя, фактор "багато гівняної техніки" не спрацює проти нас.

Якщо наші хлопці витримають ще тиждень-два – окупанти більше не зможуть взяти Бахмут. Зараз критичний період

Я насправді переконаний, що росіяни готуються до оборони більшою мірою, чим до наступу. Зараз тривають останні спроби щось відгризти на Донбасі, але вже навіть найтупіший орк мав би зрозуміти безперспективність цих дій, з огляду на посилення української армії щодня. Вчора і сьогодні наші вже контратакували під Бахмутом і вернули ряд позицій. Росте і відповідь артилерії. Про що вже жалівся Євген Пригожин. Я думаю, якщо наші хлопці витримають тиждень-два – окупанти більше не зможуть взяти Бахмут. Зараз критичний період.

Більш логічним є використати ті сили, які в них ще є, щоб зашкодити нашому наступу. Бо саме успіх нашого наступу є питанням кінця війни. Якщо армія окупантів зробить ще один або два "жести доброї волі" – це остаточно зламає їх віру в перемогу. Почнуться бунти проти командування, втрата керованості і щось дуже схоже на російську армію 1916 року: разброд и шатаніє. З іншого боку, якщо наш контрнаступ провалиться, то проблеми з вірою почнуться в нас і в наших партнерів щодо нас. Ось тоді почнуться бредні про корейські сценарії.

Поки я залишаюсь вірним своєму прогнозу. Оптимістично кінець війни – травень-червень, песимістично – жовтень-листопад. Все вирішить наш контрнаступ. А йому потрібні люди і зброя вже сьогодні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі