Кінець близько? В кремлівській еліті відбувся розкол

Кадирова прибрали, а Пригожин чекає на провал Шойгу і Герасімова

Я завжди казав, що реальна опозиція в Росії може виникнути тільки з влади. Розкол між умовними Шойгу з Герасімовим та Пригожина з Кадировим – це вже не просто здогадки. Фактично, система бореться з будь-якою загрозою путінського наступника.

В грудні я написав, що рейтинги і популярність Кадирова можуть дозволити йому претендувати на роль майбутнього президента. Очевидно, це помітив не тільки я, і Кадирова різко прибрали з публічного простору. Більше того, він ще й заявив, що за жодних обставин не буде йти в президенти Росії.

Після провалу Суровікіна, а також великого провалу "Вагнера" під Бахмутом (а саме майже 10 тисяч загиблих без жодного успіху) – прийшла черга Пригожина. Спочатку його зовсім усунули від планування бойових дій, а зараз він заявив, що перестав вербувати зеків. Хоча правда завжди була в тому, що ніякої участі в плануванні він і не брав, а зеків перестав вербувати, бо ніхто вже не вербується. Тим не менше популярність Пригожина не пройшла даремно. Відомо, що він зібрав на свою підтримку воєнкорів та блогерів, які безперестанку піарять його "Вагнер".

Нове дослідження показує, що Пригожин різко збільшив свою впізнаваність і в дуже умовному, але рейтингу наступних президентів він посів друге місце

Нове дослідження "Ікар" показує, що Пригожин різко збільшив свою впізнаваність за місяць. Якщо в грудні 41% не знав хто це, то в січні таких 23%. Його ріст також став ще більш відчутним після зникнення Кадирова, і в дуже умовному, але рейтингу наступних президентів він посів друге місце.

Стратегія Пригожина – дочекатись провалу Шойгу і Герасімова. І виглядає так, що чекати йому не довго. ЧВК "Патріот", створена під Шойгу та розгромлена під Вугледаром, навіть не встигла нормально заявити про своє існування. Очевидно, що провали "великого наступу", який вже триває і коштує по 1000 життів російських солдат, не минуть безслідно для Шойгу. Тому Пригожин тримає себе на плаву і готується мочити головного оленевода Росії.

Для нас це все дуже важливо. Розкол еліти навколо Путіна та формування нових політичних гравців прискорить падіння режиму та кінець "СВО".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі