Рашисти змінюють тактику ракетних обстрілів

Але й наша ППО удосконалюється

По вчорашньому ракетному обстрілу росіян варто відзначити такі деталі. Якщо раніше орки намагались комбінувати під час удару ракети та "Шахеди", то вчора вони вирішили розділити процес: спочатку вночі пішли дрони-камікадзе, а старт крилатих ракет відклали до 7 ранку.

Очевидно, росіяни розраховували: нічна вахта по відлову "літаючих мопедів" виснажить наших зенітників, і вони будуть не в тонусі, щоб відбивати атаку "Калібрів" та Х-101. Але розрахунок ворога не спрацював.

Росіяни робили все можливе, щоб максимально заплутати Сили оборони України відносно можливого часу та формату нової ракетної атаки. Але, як бачимо, повітряна тривога була оголошена дуже вчасно — ще тоді, коли російські ракетоносії тільки виходили на рубіж для нової атаки.

Якщо раніше левову частку ракет ворога ми збивали на підступах до столиці, то вчора – ще над Одеською областю

Наша протиповітряна оборона збила 79% всіх ракет росіян. Але якщо раніше левову частку КР ворога збивали на підступах до столиці (наприклад, 37 із 40 ракет під час удару 16 грудня), то вчора – над Одеською областю, 21 ракета (над Києвом – 16 із 16, пошкодження були через уламки падаючих збитих Х-101 та Х-555). Цілком ймовірно, що наші зенітники на цей раз змогли перехопити "іздєлія" ворога на більш вигідних рубежах. Що в свою чергу дозволило мінімізувати пошкодження для енергосистеми, порівняно наприклад з наслідками удару 16 грудня.

Росіяни намагались бити не тільки по енергоінфраструктурі, але й безпосередньо по системі ППО

Росіяни справді намагались бити не тільки по енергоінфраструктурі, але й безпосередньо по системі протиповітряної оборони. Вони не просто так сьогодні відстрілювали ракети Х-22/Х-32 або ж Х-31П.

Але й за таких умов наші зенітники зробили свою бойову роботу добре. За що вкотре заслужили велике дякую від всієї України.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі