Росія знищує свою молодь. Чим це обернеться

Путін завдає неправної шкоди не тільки сьогоднішній Росії, він послаблює її на десятиліття

Тягар будь-якої війни в першу чергу лягає на молодь. Саме на цю групу, як правило, припадає найбільша кількість учасників бойових дій. І Росія тут не виключення. І от що цікаво: згідно опитування, проведеного ІКАР (Інститутом конфліктології та аналізу Росії), ця група має серйозно інші погляди на війну, чим інші.

Взагалі, молоді в Росії не позаздриш – це і без війни в Україні була найменш чисельна вікова група, 20-29 років. Станом на 2022 рік їх чисельність складає 14,7 млн осіб, або 10% від всього населення. Росія переживала демографічну кризу народжуваності з 1992 по 2007 рік, пік якої прийшовся на 1997-2001. Тобто найбільше воює зараз найменша група, яка стає ще меншою в результаті загибелі.

Подивимося, що думає ця група про війну чи "СВО", згідно опитування. Відповідаючи на питання про напрямок розвитку подій в Росії, саме серед молоді найбільше думають, що події розвиваються в неправильному напрямі – 28% проти 24% середнього покоління і 18% старшого. Молодь також найменше згідна терпіти проблеми – 17% готових терпіти проти 19% середнього покоління та 29% старшого. І активно готова висловлювати незгоду з соціально-економічними проблемами шляхом протестів – 68%.

Саме молодь найбільше проти мобілізації: 44% вважають, що часткова мобілізація не була потрібна

Серед молоді найбільше родичів, друзів і знайомих, яких мобілізували. Так, 20% сказали, що кілька знайомих мобілізовані, тоді як ствердно відповіли 12% середнього покоління і 4% старшого. Саме молодь найбільше проти мобілізації: 44% вважають, що часткова мобілізація не була потрібна, так само думають тільки 29% середнього покоління і 15% старшого. Ще більше молодих проти загальної мобілізації: 54% її не підтримують, серед середнього покоління таких тільки 35%, а старшого – 24%.

Нарешті, найбільше молоді підтримують завершення "СВО" вже завтра – 84%, тоді як серед середнього покоління таких 72%, а серед старшого – 58%. Як бачимо, серед молоді найменше путінського одобрямса. Це добре, оскільки молодь це рушій майбутніх протестів.

Враховуючи, що багато з них гине у війні та багато будуть поранені – молодь в Росії приєднається до пенсіонерів в частині соціального тягаря на бюджет

Знищуючи власну молодь, росіяни завдають собі непоправної шкоди в майбутньому. Найближчі 20-30 років саме ця група має складати основу робочих місць в економіці. Враховуючи, що багато з них гине у війні та багато будуть поранені – молодь в Росії приєднається до пенсіонерів в частині соціального тягаря на бюджет. Тоді як економіку будуть робити китайці та представники інших азіатських країн.

Путін завдає непоправної шкоди не тільки сьогоднішній Росії, він послаблює її на десятиліття. А тому увійде в історію зовсім не як великий відновлювач російської величі, а як останній цар-невдаха, або просто ху*ло.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі