В Росії провели опитування. Цифри вийшли дуже цікаві

Невдоволення росіян починає набувати конкретної форми

Дуже крута новина! Українські соціологи і аналітики запустили опитування в Росії. Цим опитуванням можете довіряти, бо особисто знаю цих профі, серед яких Олександр Шульга, доктор соціологічних наук.

В опитуванні куча даних, але мою увагу привернули саме 66%, які готові протестувати. Тобто невдоволення починає набирати конкретну форму. Це поки не приведе до протестів, оскільки потрібні ще лідери і організації, але такий відсоток мотивує їх появу.

А ось декілька інших цікавих даних.

З одного боку, 62% дорослого населення вважає, що події в РФ розвиваються у правильному напрямку. З іншого боку, найголовнішою проблемою для країни більшість росіян називають "спеціальну військову операцію" – цю проблему головною назвали 50% опитаних. Всі інші проблеми – низькі зарплати та пенсії, зростання цін, дороге медичне обслуговування – відійшли для опитаних на другий план.

Майже 60% росіян мають близьких, друзів або знайомих, яких нещодавно мобілізували, а третина вже має тих, хто загинув під час "СВО"

73% респондентів відчувають оптимізм, коли думають про майбутнє РФ та власне майбутнє. Однак майже 60% росіян мають близьких, друзів або знайомих, яких нещодавно мобілізували, а третина вже має тих, хто загинув під час "спеціальної військової операції".

61% населення вважає, що часткова мобілізація восени була правильним рішенням. І в той же час понад половина називає її несправедливою за соціальною ознакою, коли мобілізували переважно незаможних громадян без зв'язків.

58% росіян підтримують рішення про оголошення загальної мобілізації в РФ. З іншого боку, 60% впевнені, що навіть під часткової мобілізації солдати не були належним чином екіпіровані.

69% росіян хотіли би, щоб "спеціальна військова операція" завершилась вже завтра

Половина росіян виступають за те, аби "СВО" не мала граничних часових рамок і тривала скільки потрібно. З іншого боку, 69% позитивно сприйняли б, якби "спеціальна військова операція" завершилась вже завтра.

Лише 3% опитаних вважають, що "спеціальна військова операція" досягла всіх поставлених цілей, і 39% вважають, шо вона досягла їх частково. В той же час 74% позитивно оцінили відступ російських військ з Херсона.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі