Зеків не шкода, але і вони закінчуються

М'ясний вал, як і вогневий, незабаром вичерпає свій потенціал

В травні-червні російській війська застосовували вогневий вал – це настільки потужна артилерійська стрільба, яка валом рівняє все на своєму шляху. Тоді генерал Лапін, зараз зганьблений за провали під Лиманом, вважався генієм стратегії. Завдяки вогняному валу окупанти дуже просунулись в Луганській області. Але наслідком цього креативу став хронічний брак боєприпасів. Вже через місяць окупанти вивозили боєприпаси з Білорусі, а потім цілу осінь шлялися по всьому світу в пошуках снарядів і організовували відступ з Херсона, який в тому числі пов'язаний з цим же.

Пригожин вигадав нову тактику – м'ясний вал, це коли піхота штурмує позиції, не рахуючись з втратами і йдучи по своїх же трупах

Однак походу в Лапіна з'явився новий послідовник, його ж критик – Пригожин. Він вигадав нову тактику – м'ясний вал, коли піхота штурмує позиції, не рахуючись з втратами і йдучи по своїх же трупах. Те, що зараз відбувається під Бахмутом, уявити можна тільки картинами Другої світової, особливо в битві під Харковом, коли радянська армія поклала сотні тисяч вбитими, відправивши солдат в лоб на укріпрайони справжніх нацистів.

Завдяки чому Пригожину вдалось створити м'ясний вал? Адже в Росії росте стурбованість смертями мобілізованих. Ви ж не думаєте, що постановочна зустріч Путіна з псевдоматерями була планова? Ні, звісно. Це спроба гасити ріст колосального невдоволення, яке все частіше шириться країною: від публічних відеозвернень до реальних протестів с плакатами. Так-от, м'ясний вал робиться із зеків. Їх не шкода. Не шкода ні їхніх життів, ні навіть їхніх тіл. Саме тому їх женуть, як штрафбати у Другу світову, і вони по своїх же трупах лізуть на наші позиції.

Метод їхньої утилізації стане притчею в російській армії, що призведе до ще більшого дезертирства, відмови виконувати накази і здачі в полон

М'ясний вал, як і вогневий, незабаром вичерпає свій потенціал і буде мати не менші стратегічні наслідки для Росії. Пригожин мобілізував 23 тис. зеків, з яких вже більше 7 тис. загинуло (дані трошки старіші, може, вже й більше). І нехай зеків не шкода, але і вони закінчуються. Проте метод їхньої утилізації стане притчею в російській армії, що призведе до ще більшого дезертирства, відмови виконувати накази і здачі в полон. Особливо на тлі значного погіршення погодних умов, які самі по собі будуть косити бідновдягнутих і не екіпірованих мобіків.

Не втомлююся повторювати: російська корупція і тупорилі друзі Путіна – наші найкращі союзники в цій війні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі