Скільки літаків залишилось у Росії

В наступні півроку армія РФ точно може не розраховувати на досягнення переваги у повітрі

За неповний тиждень рашисти втратили вже два нових бойових літаки в небойовій обстановці: 17 жовтня – Су-34 у Єйську, що впав на житловий будинок, і от вчора – Су-30СМ в Іркутску. Наскільки важкою зараз для орків є втрата бодай двох нових бойових літаків, покажуть ось такі цифри.

У 2021 році російський ОПК видав на-гора для армії РФ всього 21 бойовий літак – 6 літаків Су-34, 5 літаків Су-35С, 4 літаки Су-30СМ2, 2 літаки типу Су-57, 2 винищувачі МиГ-35 і 2 навчально-бойових Як-130.

А от за 9 місяців 2022 року рашистський авіапром поставив лише 7 бойових літаків – 4 типу Су-34М та 3 типу Су-35С. Та й то – це був "хвіст" за поставками, що мали бути виконані ще в 2021 році (ну, і ще справедливості заради – завод "Авиастар" в Ульяновску здав 3 транспортні літаки Ил-76МД-90А, що мали бути насправді поставлені в армію РФ ще в минулому році). І все.

Такими темпами росіяни будуть мінімум 20 років відновлювати втрати свого "люфтваффе", отримані за 8 місяців війни

Такими темпами росіяни будуть мінімум 20 років відновлювати втрати свого "люфтваффе", отримані за останні 8 місяців війни проти України. На цьому тлі навіть два бойових літаки для рашистів – буквально на вагу золота. Тому хай так і продовжують в такому ж темпі гробити свої літаки в небойовій обстановці.

Свого мобілізаційного аналога Т-62 в авіації у росіян наразі немає. Тому їм доведеться користуватись ерзацами.

Наприклад, на початку жовтня ворог зняв із консервації до 30 літаків типів МиГ-29 та МиГ-29СМТ, але цього достатньо лише на авіаполк. У росіян до війни було десь близько ста навчально-бойових Як-130. Можливо, і цей "паліатив" армії РФ доведеться пустити у бій.

На початок квітня 2022 року Білорусь тримала на зберіганні до 20 одиниць Су-27 і Су-24, знятих з озброєння ще в 2012 році. І є всі підстави припускати, що скоро і ці борти опиняться в розпорядженні росіян.

Росіяни можуть буквально вичавити всі соки із себе, щоб повернути до лав розконсервовані літаки. Але кваліфікацію льотчиків їм вичавити нізвідки

Росіяни можуть буквально вичавити всі соки із себе, щоб повернути до лав максимально можливу кількість розконсервованих літаків. Але кваліфікацію льотчиків їм вичавити нізвідки.

І так формула "недостатньо літаків + некваліфіковані пілоти" приводить до результату, що в наступні півроку армія РФ точно може не розраховувати на досягнення переваги у повітрі, необхідної для проведення успішних наступальних операцій.

Так, Росія біля лінії фронту має на папері аж 800 літаків та гвинтокрилів усіх типів та призначення – бойові, транспортні, допоміжні тощо. Але по факту це аж 80% всієї військової авіації, яку мають рашисти, інші 20% – "розмазані" по іншій території.

Максимум, на який спромоглось авіаційне угруповання РФ на кордонах з Україною, – це порядка 290 демонстраційних літако-вильотів за добу 24 серпня 2022 року, і то без заходу в зону дії нашої ППО. А так, що не день – то збитий рашист.

Такі справи.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі