Від нашого хейту неприємно тхне

Тхне саме тією лінією розколу, яка так подобається Кремлю

Хейт людей, які виставляють "щасливі фото", схожий на повістку за секс в публічному місці.

По-перше, це не призведе до жодних результатів. Хейт та примус точно не змінять поведінку і мислення в позитивний бік. По-друге, це девальвує нашу цінність. Третє: це виводить на перший план проблему, якої насправді немає. Четверте і головне – це нас розколює.

Якщо подивитися на тактику Кремля на інформаційному фронті протягом багатьох років у різних частина світу, вони діяли однаково: шукали лінію розколу, де між частинами суспільства є суперечки, що болять, а потім вставляли в це болюче місце ніж та постійно крутили його, висловлюючи від армії ботів та реальних людей емоційні крайні меседжі, завданням яких було викликати якнайбільше обурення в найболючішому для суспільства місці. Потім підтримували бурхливі емоції та меседжі у двох крайніх таборах на цій лінії розколу.

Саме так Росія дестабілізувала та розколювала суспільства.

Кожного разу, коли між нами виникає лінія розколу, маємо бути готові, що прийдуть російські інформвійська та встромлять в неї ніж

Звичайно, не треба перебільшувати російський вплив. Адже вони насправді користувалися вже існуючими суперечками: між білими та темношкірими, феміністками та прихильниками традиційних сімейних цінностей, між противниками міграції та приймаючою стороною і так в багатьох болючих питаннях.

Але їх вплив також не можна ігнорувати. Тож кожного разу, коли між нами виникає емоційна лінія розколу, ми маємо бути готові, що прийдуть російські інформвійська та встромлять в неї ніж.

Тому я не вважаю, що дискусії про те, хто, де і як проживає війну, бухає, робить селфі чи захищає Україну зі зброєю на фронті зараз корисні для України. І наростаюча тенденція хейту в цьому напрямку мені дуже не подобається. Від неї неприємно тхне саме тією лінією розколу, яка так подобається Кремлю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі