На Луганщині було зірвано спецоперацію ворога

Вона мала на меті блокування постачань високоточної зброї ЗСУ

На окупованій Луганщині місцеві сили спротиву попередили провокацію росіян, яка мала на меті заблокувати постачання викокоточної західної зброї ЗСУ.

Російські спецслужби планували обстріляти "Точкою-У" окуповані райони Луганщини, аби звинуватити ЗСУ і завадити постачанню високоточного озброєння. Мова йде про те, що на окупованих територіях Луганської області місцевим рухом спротиву, а саме представниками ГІ "Права Справа", була зафіксована передислокація оперативно-тактичних комплексів російської армії "Точка-У" в кількості 5 одиниць у район Лисичанська.

Російськими спецслужбами мав бути розіграний так званий краматорський сценарій – нанесення ракетного удару по місцях масового скупчення цивільного населення

За оперативною інформацією, російськими спецслужбами мав бути розіграний так званий краматорський сценарій – нанесення ракетного удару по місцях масового скупчення цивільного населення. Зокрема, з використанням ОТК "Точка -У", дальність ураження яких складає до 120 км, планувалося завдати удари по житлових районах окупованих міст Луганської області. Мета операції: звинуватити ЗСУ у численних жертвах серед цивільного населення з використанням високоточної зброї.

10 липня мною зокрема була оприлюднена відповідна оперативна інформація щодо можливості нанесення ракетного удару по житлових кварталах. Наголос робився на тому, що противник буде намагатися створити негативну картинку для дискредитації України на міжнародній арені. Мета цього – унеможливити подальше постачання ЗСУ високоточної зброї.

Крім того, повідомляється про те, що російська сторона до цього моменту категорично заперечувала наявність "Точок-У" на озброєнні 1-го і 2-го армійських корпусів так званих ДНР та ЛНР. Але за інформацією "Правої Справи", на озброєнні 2-го армійського корпусу перебувають 6 оперативно-тактичних комплексів і декілька десятків ракет до них.

Наступного дня, 11 липня, в ЗМІ з'явилося відео передислокації на території окупованих районів Луганської області саме шести одиниць тактичних ракетних комплексів "Точка-У".

Таким чином, завдяки своєчасній реалізації оперативної інформації вдалося зірвати операцію російських спецслужб, яка мала на меті завадити постачанню в Україну західного високоточного озброєння, та уникнути чисельних жертв серед цивільного населення окупованих міст.

В Оленівці, де утримували українські військовополонені, рашисти намагалися реалізувати той самий кривавий сценарій

Показовим є той факт, що у ніч проти 29 липня російські спецслужби знову намагалися реалізувати цей кривавий сценарій. На території колишньої виправної колонії №210 в Оленівці Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення. Як і у випадку з провокацією у Луганську, терористичний акт в Оленівці мав ту саму мету, а саме: був спецоперацією РФ проти постачання Україні західного високоточного озброєння.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі