Сьогоднішня лінія фронту не стане новим кордоном. І ось чому

Ми вже намагалися жити за "корейським сценарієм". Не вийшло

Кілька тижнів в західній пресі мусолиться тема про "корейський сценарій" в Україні. Суть сценарію в тому, щоб визначити умовно сьогоднішню лінію фронту новим кордоном. Аргументи наводяться такі: війна переходить в позиційну, жодна зі сторін не має сил просунутись достатньо далеко, світ втомився від війни, глобальна економіка входить в рецесію через війну і тому подібне. Насправді, Корейська війна із нашою має мало спільного.

З метою гарантування мирних домовленостей США розмістили в Південній Кореї ядерну зброю

По-перше, Корея була розділена по 38-й паралелі ще до війни окупаційними арміями СРСР та США. По-друге, армії США та Великобританії з одного боку та армії КНР та СРСР з іншого брали безпосередню участь у війні. По-третє, з метою гарантування мирних домовленостей США розмістили в Південній Кореї ядерну зброю, а їх військові безпосередньо приймають участь в забезпеченні кордону. Зрештою, і це найголовніше – мирний договір між двома Кореями так ніколи і не був підписаний.

Очевидно, що росіяни використають будь-яке перемир'я для нарощування сил і продовження бойових дій через певний період

Відмінність з нашою війною очевидна. Ми безпосередньо воюємо з Росією, а не з якимись "Л/ДНР". З нашого боку у війні не беруть участі жодні іноземні регулярні армії. Лінія фронту, яка сьогодні встановлена, не має жодних історичних передумов. В таких умовах спроба реалізувати "корейський сценарій" є нічим іншим, як всього лише відкладеною війною. Очевидно, що росіяни використають будь-яке перемир'я для нарощування сил і продовження бойових дій через певний період часу. Зрештою, до певної міри в нас був "корейський сценарій" з 2015 по 2022 рік, коли визначена лінія фронту фактично 7 років була схожа на 38-у паралель.

Єдиним можливим сценарієм досягнення миру є тільки поразка Росії

В нашій війні взагалі мало можливі компромісні сценарії по території України. Військова ситуація склалась таким чином, що єдиним можливим сценарієм досягнення миру є тільки поразка Росії, оскільки наша поразка просто призведе до нових бойових дій росіян, але вже на території інших країн.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі