У Росії почалася паніка. Готують бомбосховища

Але, як кажуть, пізно пити боржомі, коли нирки відвалились

Секретар Радбезу Росії Микола Патрушев раптово наказав перевірити й впорядкувати бомбосховища на півдні Росії (і ті, що раптово "перестали бути у федеральній власності", в цю власність повернути).

Сенсу в цьому пафосному діянні небагато. По-перше, якщо сам Патрушев змушений був озвучити проблему з розкраданням — значить, майже все, що було сховищами, тепер всілякі нічні клуби, склади абощо. Навіть якщо почнуть процес "повернення" — раніше Росія скінчиться нашими й союзників зусиллями.

Федеральний бюджет лихоманить від санкцій, місцеві не тягнуть навіть нормальне забезпечення регіону найнеобхіднішим

По-друге, а якими ресурсами він розраховує, що Південний федеральний округ то все полагодить, обладнає тощо? З фінансами реально сумно: федеральний бюджет лихоманить від санкцій, місцеві не тягнуть навіть нормальне забезпечення регіону найнеобхіднішим. З виконавцями лагодження теж невесело: прихована мобілізація кого попало плюс повальний алкоголізм чи то від страху мобілізації, чи то від ура-патріотизму "ми от-от тотально переможемо укрів!", плюс якісна робота ЗСУ влаштувала прополювання далеко не тільки всіляких Сибірів. Коротше, робити це нема кому та нема за які гроші.

По-третє, якось невчасно похопились (не в останню чергу через шапкозакидальні звіти "та ми їх за три дні!"). В сенсі, "пізно пити боржомі, коли нирки відвалились". Навіть якщо організованою децимацією ресурси й кадри таки буде знайдено, борделі в бомбосховищах терміново розформовано... Лагодження — це процес. Тривалістю мінімум в кілька місяців. А карма по ближчих 50 км до кордону вже почала працювати.

Коротше, ініціатива Патрушева свідчить хіба про дві речі. Перше — там паніка. Може, не тотальна, але вже достатньо відчутна.

За пару тижнів полетять голови купи цивільних і військових чиновників

І друге, традиційне для Росії: вони звично взялись замилювати очі начальству, створюючи враження бурхливої діяльності. За пару тижнів полетять голови купи цивільних і військових чиновників того Південного федерального округу — бо "не впорались з поставленою задачею", винні ніби будуть знайдені, тоді ще трошки часу видурять на зображення пошуку нових кадрів, тоді ті нові кадри вникатимуть в ситуацію... Тобто тут вже виходимо на історичне азійське "або ішак, або падишах..."

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі