Війна не закінчиться цього року. І в наступному також

Існування нашої держави є доказом того, що РФ — це суцільний фейк

В мене є не дуже хороша новина.

Війна не закінчиться цього року. І в наступному також. Ми можемо підписати будь-які угоди про припинення вогню, але Росія біля наших кордонів нікуди не подінеться. А для Росії існування України та української вільної нації — смерті подібне. Вона діє як злочинець, що замітає сліди.

Росія вкрала в нас назву, історію та багатьох героїв

Чому? Тому що Росія — це фейкова держава, яка вкрала в нас назву, історію та багатьох героїв. Вона придумала свою і переписала багато разів нашу історію.

Тепер фактаж.

Київ був заснований у 482 році. Масове хрещення киян було в 988 році. Хрестив Русь Князь Володимир (956-1015 роки життя). Москва, як ви знаєте, заснована в 1147 році Юрієм Долгоруким. При цьому Юрій Долгорукий не заснував Москву, а "віджав" її у суздальського боярина Кучко Степана Івановича, який володів селами по річці Москва, вбивши його. Сам Юрій Долгорукий був праправнуком Володимира Святославовича, який хрестив Русь. І похований Юрій Долгорукий у Києві, біля Києво-Печерської лаври. Тож для північних сусідів Київ — сакральне місце.

Територія Київської Русі становила у XI столітті 800 тис. кв. км, у XII столітті — 1,3 млн кв. км. І простягалася Київська Русь від Чорного моря до Балтійського та Білого морів. Для порівняння: територія України сьогодні складає "всього" 603 548 кв. км.

Назва ж Україна зовсім не Лєниним придумана, як згадує карлик. Вперше ця назва згадується у Київському літописі 1187 року. І жодного відношення до "окраїни" не має. Навпаки, докорінно слово "країна" — це "держава".

Назва "Російська імперія" була придумана Петром І

Назва ж "Російська імперія" була придумана Петром І, який перейменував Московську державу 22 жовтня 1721 року, використовуючи назву іншої держави.

Навіщо? Ну, по-перше, що ви знаєте про Московське царство до ребрендингу? По-друге, Русь вже на той час була дорогим і шанованим європейським брендом. Київські князі перебували у родинних зв'язках практично з усіма королівськими будинками Європи. Ніколи не забуду каплицю святої Маргарити в Единбурзі, де випадково прочитав, що вона є онукою київського князя Ярослава Мудрого. А те, що французька королева Ганна була дочкою Ярослава Мудрого, знає навіть Макрон.

Русь також була одним із європейських центрів освіти. Перший навчальний заклад згадується 988 роком у "Повісті минулих літ". Другий заклад з'явився в 1030 році та був створений Ярославом Мудрим у Новгороді. Острозьку академію засновано 1576 року, Києво-Могилянську — у 1615-му. Саме Києво-Могилянська академія стала колискою російської освіти — випускники академії були засновниками низки шкіл у Росії та Білорусі, особливо у XVIII столітті.

Ними були засновані школи та семінарії майже у всіх містах Росії: Москві, Петербурзі, Смоленську, Ростові, Тобольську, Іркутську, Холмогорах, Твері, Білгороді, Суздалі, Вятці, Вологді, Коломні, Рязані, Пскові, Великому Устюзі, Астрахані, Костромі, Володимирі-на-Клязьмі та інших містах. Вчителями у цих школах переважно були випускники Київської академії. Відомий вчений Михайло Ломоносов також був випускником Києво-Могилянської академії. Щоправда, до цього він закінчив Спасську школу, засновану випускником тієї ж Києво-Могилянської академії.

Важливо також пам'ятати про українських воїнів. Вся Європа знає не з чуток про українських козаків, і знає не лише із підручників. Майже у всіх європейських війнах, яких були сотні, кожен третій найманець був українським козаком.

Історія Другої світової війни без українців не була б такою, якою вона виявилася. Про це свідчать страшні цифри втрат: понад 50% загиблих громадян СРСР були саме українцями.

Росії вкрай некомфортно бути світовим суб'єктом, який не має своєї історії, назви та народу

Росії вкрай некомфортно бути світовим суб'єктом, який не має своєї історії, своєї назви та свого народу. Адже "русский" — це теж не національність, а приналежність до території. А російська мова — штучна. Й не просто так всю історію України нас намагаються знищити. Українську мову забороняли 134 рази! Українців знищували голодомором: у 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим убив 10,5 млн українців. Нас депортували на Далекий Схід, у нас відбирали родючі території, примушували змінювати національність у паспортах (мій дідусь без цього не зміг вступити до ВНЗ).

Ви можете продовжити довгий перелік злочинів, крадіжки, які намагається приховати Московія, спадкоємець традицій Орди. Але в них нічого не вийде. Вони не вивчили уроки історії.

Для українців, на відміну від росіян, цінна не територія, а свобода та гідність

Українці — нація, яка успішно виживає в умовах хаосу та загрози останні 400 років. Не одна імперія, що зіткнулася з нами, вже припинила існування. І це також чекає на сучасну Росію. Для українців, на відміну від росіян, цінна не територія, а свобода та гідність. І поки що існує у світі хоча б один українець (а українська діаспора одна з найбільших у світі), у Росії немає шансів. А значить, ми неодмінно переможемо!

Ну і згадаємо насамкінець Збігнева Бжезинського: "Росія може бути або імперією, або демократією, але не тим і іншим одночасно... Без України Росія перестає бути імперією..."

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі